Milasta tarihi alanda kurtarma kazısı

Milasta tarihi alanda kurtarma kazısı -Daha önce kaçakçılar tarafından bir kısmı tahrip edildiği belirtilen alanda Milas Müze Müdürlüğünce kurtarma kazısı başlatıldı -Milas Müze Müdürü Özbey: Bu yerin Roma dönemine ait pira


MUĞLA (A.A) - Milasta daha önce tarihi eser kaçakçıları tarafından bir kısmı tahrip edildiği belirtilen alanda Milas Müze Müdürlüğünce kurtarma kazıları başlatıldı.
     Milas Müze Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Dibekdere köyünün Ortabelen mevkisindeki alanda bulunan tarihi eserlerin kaçakçılar tarafından tahrip edilmeye başlandığının tespit edilmesi üzerine, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın talimatıyla bölgede kurtarma kazısı yapılması kararlaştırıldı.
     Hazırlıkların tamamlanmasının ardından alandaki eserlerin gün yüzüne çıkartılması için kazılara başlandı.
     Milas Müze Müdürü Sinan Özbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki çalışmaların dikkatli bir şekilde devam ettirildiğini söyledi.
     Söz konusu yerde geçen yıl kaçak kazı çalışması yapıldığının tespit edildiğini anlatan Özbey, Bakanlıktan gerekli izinleri alarak kurtarma kazısına başladık. Bu yerin Roma dönemine ait piramit şeklinde mimarisi olan mezar olabileceği kanaatindeyiz. Bununla ilgili net bilgi sahibi olmak için kazıları hızlandırdık dedi.
     Çalışmalarında İŞKUR aracılığıyla gelen 8 kişinin de görev aldığını bildiren Özbey, Ayrıca müze uzmanlarımız da görev yapıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaz boyunca Dibekdere İlköğretim Okulunu bize tahsis etti. Okulu kazı evi yaptık diye konuştu.
     Özbey, kazı çalışmalarına ağustos ayı ortasına kadar devam edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı / Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Milasta tarihi alanda kurtarma kazısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER