Milletvekili Erdoğanın köy ziyaretleri

Milletvekili Erdoğanın köy ziyaretleri -AK Parti Milletvekili Erdoğan: -Köylümüz artık interneti talep ediyor. Gezilerim sırasında sosyal taleplerin arttığını görüyorum


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, köy gezilerinde vatandaşların artık internet talebinde bulunduğunu belirterek, Gezilerim sırasında sosyal taleplerinin arttığını görüyorum dedi.
     Parlamentonun tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesi Gaziantepe gelen Mehmet Erdoğan, 2007 yılından bu yana köy programları kapsamında köyleri tek tek ziyaret ediyor.
     Bu yıl Bu sene 2,5 ayda 130 köyü gezerek, köylülerle görüşen Erdoğan, 1 Ekime kadar 60 köyü daha ziyaret etmeyi planlıyor. Bu sayıya mahalle olan köyleri katmayan Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyden mahalleye dönen köylerle birlikte gezdiği köy sayısının 200ü aştığını söyledi.
     Gaziantepin köylerinin yüzde 50sine misafir olduğunu anlatan Erdoğan, gittiği her köyün sorunlarını dinlediğini, 5 yıl önce 10-15 olan talebin 2-3e kadar düştüğünü ifade etti. Erdoğan, şöyle devam etti:
     2007 yılında milletvekili seçildiğim dönemde her gittiğim köyden 10-15 talep gelirdi. Şimdi 2-3 hatta bazı köylerden talep bile gelmiyor. Artık daha çok yapılan yolların tadilatı, bazı ulaşım merkezlerine ulaşımın kısaltılması gibi taleplerle karşılaşıyorum. Sosyal tesislerle ilgili beklentiler arttı. Köylümüz artık interneti talep ediyor. Gezilerim sırasında sosyal taleplerin arttığını görüyorum.
     Erdoğan, milletvekili seçildiği günden beri meclis tatile girdiği gün seçim bölgesine geldiğini ve köy programlarına ağırlık verdiğine dikkati çekti.
     Köy gezilerinin kendisini yormadığını vurguladı.
     Erdoğan, Eğer bir işi hedefliyorsanız, o işte yorgunluk olmuyor. Hedefleri kısa tutarsanız yorulursunuz. Bizim hedeflerimiz büyük ve bu hedeflerimize tek tek ulaşıyoruz. İnsanlarımızın mutluluğu karşısında bende mutlu oluyorum dedi.
     Köy gezileri sırasında yıllarca bekletilen çok sayıda yatırımı da harekete geçirdiklerini anımsatan Erdoğan, 1970lerden beri konuşulan Ardıl Barajının bunun en güzel örneği olduğunu hatırlattı. Barajın yapımı için köylülerden gelen talebi değerlendirdiklerini ve barajın yapılması için 5 yıldan beri mücadele verdiğini anımsatan Erdoğan, yoğun çalışmalar sonucu hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
     Ardıl Barajının yanı sıra Çetintepe, Kılavuzlu ve Kayacık Barajının Doğanpınar kısmının da hizmete gireceğini anlatan Erdoğan, Yaptığımız gezilerin en büyük verimleri bunlar oldu. Gaziantepin bölgenin en az suya sahip olması bizi barajların yaptırılmasına ağırlık verdirdi. Kuraklığın önüne geçmek için çalışma yaptık. Ormanlık alanlara da önem verdik. Amacımız bölgemizi sulu tarıma geçirmek, su ormanları oluşturarak bölgemizin yağmurlardan daha fazla nasiplenmesini sağlamak ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Milletvekili Erdoğanın köy ziyaretleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER