Milletvekili Şahin, Nizipteki çadır kenti ziyaret

Milletvekili Şahin, Nizipteki çadır kenti ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Nizipteki çadır kenti ziyaret etti.
     Şahin, Kurban Bayramı öncesinde çadır kentte incelemelerde bulundu ve Suriyelilerle kaldıkları çadırlarda görüştü.
     İncelemelerinin ardından AA muhabirine ziyaretine ilişkin bilgi veren Ali Şahin, Nizip çadır kentinin yeni kurulduğunu ancak daha önceki kamplarda elde edilen deneyimlerin bu kampa aktarıldığını söyledi.
     Nizipteki çadır kentin altyapısının tamamlandığını ve herhangi bir sorun olmadığını dile getiren Şahin, kentte 5 bin 400 Suriyelinin kaldığını aktardı.
     Çadır kentin her yönüyle Kurban Bayramına hazır olduğunu, Suriyelilerin ihtiyaç duyduğu her türlü sosyal donatının çadır kentte bulunduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Yapılan hizmetlerle burası, ibadet yerlerinden tutun da her türlü insani ihtiyaçların karşılanabileceği, bir takım sosyal donatıların ve eğitim faaliyetlerin yürütüldüğü modern bir kamp halini alacaktır. Tabii buradaki insanlara kendi evlerindeki o rahatı ve huzuru kamp ortamında istediğimiz kadar sunmaya çalışsak bile onlara kendi evlerini hissettirmek mümkün olmuyor. Ancak bizler de son derece yoğun çabalar gösteriyoruz. Buranın Türkiyede kurulmuş olan kampların en moderni, en güzeli her bakımdan model olacak bir kamp olması için elimizden gelen çabayı gösterdik.
     Şahin, kampta kalan Suriyelilerin yalnızlıklarına ortak olacaklarını çünkü Suriyelileri misafir gibi değil kendi topraklarında gibi gördüklerini kaydetti.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Milletvekili Şahin, Nizipteki çadır kenti ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER