Milli Parklar Şube Müdürü Demirel, Kaynarcada

Milli Parklar Şube Müdürü Demirel, Kaynarcada incelemelerde bulundu


SAKARYA (A.A) - Sakarya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Osman Demirel, çevre kirliliğiyle ilgili Kaynarca ilçesinde incelemelerde bulundu.
     Tavuk çiftlikleri ve işletmelerinin Acarlar Longozunu besleyen dereleri kirlettiği iddialarını incelemek için, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Boğazla birlikte bölgede incelemelerde bulunan Demirel, çevre köylerde yapılacak eğitim çalışmalarına kurum olarak destek verebileceklerini belirtti.
     Boğaz, konunun İl Genel Meclisinde gündeme geldiğini ve konuyla ilgili komisyon kurulduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
     "Karasu İl Genel Meclisi Üyemiz Nuri Haşmenoğlunun önergesinden sonra iddiaları araştırmak için bir komisyon oluşturuldu. İl genel meclisinde yaptığım konuşmada olduğu gibi tavuk çiftliği ve işletme sahiplerinin, yöneticilerinin bilgilendirilmesi, eğitim verilmesi konusunda ısrarlıyım. Ceza değil eğitim verilmeli. Tavuk çiftliği sahiplerinin çuvallarla derelere ölü tavuk atmaması sağlanmalı ölü tavuk kuyularına işlerlik kazandırılmalı. Bölgemizde araştırma yapacak Adem Öz başkanlığındaki Çevre Sağlık Komisyonu üyesi arkadaşlarıma bizler de her tür desteği vermeye hazırız."
    
     Muhabir: Sedat Balta
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Milli Parklar Şube Müdürü Demirel, Kaynarcada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER