Milli takım Kemerdeki turnuvada 1i

Milli takım Kemerdeki turnuvada 1i altın 2si gümüş 6 madalya elde etti


ANKARA (A.A) - Bocce milli takımı, Uluslararası Bocce Turnuvasında 1i altın ve 2si gümüş olmak üzere toplam 6 madalya kazandı.
     Antalyanın Kemer ilçesinde 9-11 Kasımda düzenlenen ve Letonya, Rusya, Bulgaristan, Libya, Lübnan ile Moğolistanın da katıldığı turnuvada petank, raffa ve volo disiplinindeki yarışmalarda milliler, 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 6 madalya elde etti. Açık petank turnuvasında da Türk sporcular üçlü takımlarda bronz alırken, çiftlerde ise kürsünün üç basamağında da milli sporcular yer aldı.
     Turnuvada volo disiplininde milli sporcular kürsüye ambargo koydu. Çiftler geleneksel turnuvasında Emine Dursun-Gözde Özgün altın, Onurcan Aydın-Ceren Zincir gümüş ve Şaban Taşkın-Adem Keskin ise bronz madalya elde etti. Bu disiplinde Letonya 4üncü oldu. Bulgaristan, Libya ve Lübnan takımları ise dereceye giremedi.
     Raffa disiplininde finalde Bulgaristanı 12-3 yenen Rusya, ilk sırada yer alırken, Moğol sporcuları 12-0 mağlup eden Cansu Büşra Aydoğan, Pembe Yılmaztürk, Senih Demirgil üçlüsü ise üçüncü oldu.
     Petank disiplini üçlü takımlar turnuvasında finalde Lübnana kaybeden Türkiye (Cansu Büşra Aydoğan, Pembe Yılmaztürk, Senih Demirgil) gümüş madalya aldı. Diğer Türk takımı (Betül Uğurgöl, Kürşat Kurtaran, Kerim Aydın) ise bronz madalyaya ulaştı.
     Türk sporcular (Birkan Tülek, Yılmaz Duran, Buğra Arslan) petank disiplininde düzenlenen açık turnuvalarda üçlü takımlarda bronz madalya kazandı. Çiftlerde ise kürsüde sadece Türk sporcular yer aldı. Çiftlerde de turnuvanın şampiyonu Birkan Tülek-Yılmaz Duran oldu.
     Turnuvada dereceye giren sporculara ödülleri Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Akdeniz Bocce Birliği Başkanı Dr. Mutlu Türkmen ve diğer yöneticiler tarafından verildi.
    
     -Antrenör ve hakem gelişim semineri-
    
     Bu arada Uluslararası turnuva öncesinde, 7-9 Kasım 2012 tarihleri arasında Uluslararası Antrenör ve Hakem gelişim semineri yapıldı.
     Seminere yüzü aşkın yerli ve yabancı antrenörle hakem katıldı. Seminerde Uluslararası Volo Federasyonu Spor Kurulu Başkanı Henri Escallier, kurul üyesi Mohammed Yacine Kafi ve teknik kurul üyesi Guy Hanin eğitmen olarak görev aldı.
    
     Muhabir: Musa Samur
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Milli takım Kemerdeki turnuvada 1i Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER