Milyonlar ayakta alkışladı

Milyonlar ayakta alkışladı -Devlet Tiyatrosu, geçen yıl sahnelediği 6 bin temsille 2 milyon seyirciyle buluştu -Diyarbakır DT Müdürü Gökhan: Devlet Tiyatrosu 63 yıldır hizmet veriyor -Geçen sene 2 milyona yakın seyirciye u


DİYARBAKIR (A.A) - Meral Özdemir/Aziz Aslan - Yılda ortalama 6 bin temsil veren Devlet Tiyatrosunun (DT) geçen yıl 2 milyon seyirciyle buluştuğu belirtildi.
     İzleyenleri yaşamın tüm renkleriyle buluşturan, 63 yıldır, Türkiyenin her noktasında tiyatronun büyülü atmosferini yaşatan DT, geçen sene 2 milyon seyircinin alkışını aldı.
     Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) Müdürü Lebip Gökhan AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bir sezonu karşılamanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, 2 Ekimde Sadık Şendilin yazdığı, Volkan Özgömeçin yönettiği Kanlı Nigar ile perdelerini açtıklarını anımsattı.
     Tiyatronun toplumun gelişmesine önemli bir katkı sunduğunu ifade eden Gökhan, Devlet Tiyatrosu, 63 yıldır hizmet veriyor dedi.
     DTnin 21 ilde, 56 sahne, ayda 875 temsil ve her yıl 100 yeni oyunla perdelerini açtığını anlatan Gökhan, şöyle konuştu:
     Yılda ortalama 6 bin temsil oynanıyor. 300 yerleşim bölgesinde, yılda ortalama 600 turne yapılıyor ve izlenme oranı ortalama yüzde 90ı aşıyor. Geçen sene 2 milyona yakın seyirciye ulaşıldı. DTnin Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Sivas, Erzurum, Van, Antalya, Konya, Diyarbakır, Bursa ve Trabzonda yerleşik tiyatroları var. Ayrıca, Gaziantep, Malatya, Elazığ, Samsun, Çorum, Denizli, Ordu, Zonguldak, Kahramanmaraşta 9 turne sahnesi var. Bu sahnelerimizde her hafta DTnin başka bir oyunu turneyle hizmet veriyor.
    
     -Bilet fiyatları 2-5 lira
    
     Gökhan, DDTnin 29 Ekim 1988de Ayar Hamza oyunu ile perdeleri açtığını, bu sürede 110dan fazla oyun, 116dan fazla sanatçının Diyarbakırda görev yaptığını söyledi.
     DDTnin 234 değişik sahneye turne yaptığını, seyreden, dinleyen, okuyan, anlayan duyarlı bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaya çalıştığını belirten Gökhan, Seyircimize ise küçük rakamlarla ulaşıyoruz. Bilet fiyatları öğrenci 3, yetişkin 5 lira. Tüm çocuk izleyicilerimiz ise bu sezon 2 liraya oyun seyredebilecek. Geçen sezon da böyleydi. Bu sezon hiç artış olmadı dedi.
     Gökhan, sezonun açılış oyunu olan Kanlı Nigardan sonra 14 Ekimde geçen sezon büyük ilgiyle izlenen Oz Büyücüsü adlı oyunu küçük seyircileriyle buluşturacaklarını ifade ederek, 30 Ekimde ise Duşan Kovaçeviçin yazdığı, Engin Altan Düzyatanın yönettiği, Dar Ayakkabı ile Yaşamak adlı oyunun provalarına başlayacaklarını, 22 Kasımda da prömiyer yapacaklarını anlattı.
    
     -Hürrem Sultan Diyarbakırda-
    
     Gökhan, 60 yıldır ulusal tiyatronun gelişmesine öncülük eden DTnin tiyatro kültürünü ve onu oluşturan değerleri yaşatma, tanıtma görev ve sorumluluğuyla Türk tiyatrosunun ulusal üslubunu oluşturacak oyun yazarlarını desteklemeye devam ettiğini kaydetti.
     Bu kapsamda bu yıl onuncusunu gerçekleştireceklerini Orhan Asena Yerli Oyunlar Festivalinin çok önemli olduğunu belirten Gökhan, Orhan Asena, Diyarbakırın yetiştirdiği çok önemli üstatlarımızdan birisi. Onun adıyla bir festival yapmamız bize büyük bir gurur veriyor. 1 Kasımda başlayacak festivalimizin açılışı Orhan Asenanın yazdığı, Ankara DTnin Hürrem Sultan ile yapılacak dedi.
     Gökhan, festivalde ayrıca Ankara DTnin Keloğlan, Van DT, Mem ile Zin, İstanbul DT, Ay Ecesi, Sivas DT, İstanbul Efendisi, Bursa DTnin ise Kuzguncuklu Fazilet oyunlarıyla, Yetkin Dikinciler, Bülent Emin Yarar ile Engin Altan Düzyatanın da söyleşileriyle festivale konuk olacaklarını bildirdi.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Milyonlar ayakta alkışladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER