Mısır heyeti, Şanlıurfada

Mısır heyeti, Şanlıurfada -Aralarında milletvekili, insan hakları savunucusu ve akademisyenlerin de olduğu heyet, Şanlıurfanın Harran ilçesinde Suriyelilerin barındığı konteyner kenti ziyaret etti


ŞANLIURFA (A.A) - Mısırdan gelen, aralarında milletvekili, insan hakları savunucusu ve akademisyenlerin de olduğu heyet, Şanlıurfanın Harran ilçesinde Suriyelilerin barındığı konteyner kenti ziyaret etti.
     Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin (ARAPDER) daveti üzerine kente gelen 14 kişilik heyet, dernek yetkilileriyle Harran Konaklama Tesisine gitti. Burada Kaymakam Selami Yazıcı ve Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz tarafından karşılanan heyettekilere, AFAD yetkililerince kamptaki çalışmalar hakkında bilgi verildi.
     Daha sonra konteyner kenti dolaşan konuk heyet, burada kalan bazı aileleri ziyaret edip, çeşitli konularda fikir alış verişinde bulundu.
     ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, heyettekilerin, sığınmacılara en iyi imkanları sunan kampların Türkiyede olduğunu söylediğini aktardı.
     Heyet üyelerine konteyner kent hakkında bilgi verildiğini ifade eden Kırboğa, Mısır heyeti, sığınmacılara tesiste sunulan imkanlardan etkilendi. Mısırda ya da başka bir ülkede böyle bir kampın olmadığını belirttiler. Heyettekilere göre sığınmacılara en iyi imkanları sunan kamplar Türkiyede. O nedenle Türkiye Cumhuriyetine, AFAD yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür ettiler dedi.
     Heyet adına açıklama yapan İskenderiye Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Ahmed Found Anwar da Türkiyedeki kamplarda kalan Suriyelilerin durumunu görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
     Buradaki izlenimlerini Mısır Parlamentosuna aktaracaklarını belirten Anwar, Kamplarda kalan Suriyelilerin iyi şartlarda olduğunu gördük. Mısırdaki cemiyetler olarak Türkiye Cumhuriyetine şükranlarımızı sunuyoruz. Suriyelilere çok iyi bakıyorlar diye konuştu.
     Heyet, daha sonra Harran ilçesine geçerek buradaki tarihi ve turistik mekanları gezdi
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mısır heyeti, Şanlıurfada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER