Moodysin Türkiyenin kredi notunu artırması

Moodysin Türkiyenin kredi notunu artırması -GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: -"Türkiyenin notunun bir kademe artırılarak yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilmesi önemli bir adımdır. Türkiyenin ekonomik başarısının teyidi o


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Moodysin Türkiyenin notunu "yatırım yapılabilir" seviyeye çıkartmasının, ekonomik başarının teyidi olduğunu belirtti.
     Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moodys tarafından Türkiyenin kredi notunun bir kademe artırılarak Baa3e yükseltilmesi, böylece Türkiyenin kredi notunun Fitchin ardından Moodys tarafından da "yatırım seviyesine" çıkartılmasının son derece olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.
     Ekonomi ve kamu maliyesi göstergelerindeki iyileşme, Türkiyeyi uluslararası şoklara karşı daha dayanıklı kılan yapısal ve kurumsal reformların yapılması ve cari açıktaki düşüşün not artışı kararında etkili olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, "Bu not artışı Türkiyenin hakkıydı" ifadesini kullandı.
     Ekonomide doğru adımlar atıldığını vurgulayan Konukoğlu, şöyle devam etti:
     "Uzun zamandır ekonomik krizle boğuşan birçok Avrupa ülkesinde kredi notlarının düşürüldüğü bir ortamda, Türkiyenin peş peşe kredi notunun yükseltilmesi çok anlamlıdır. Moodys tarafından, Türkiyenin notunun bir kademe artırılarak yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilmesi önemli bir adımdır. Türkiyenin ekonomik başarısının teyidi olmuştur. Bu yeni dönem, başta yatırım fonları olmak üzere ülkemize doğrudan yabancı sermaye girişinde önemli katkı sağlayacaktır."
     Konukoğlu, üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan S&Pnin de bir kademe artışla Türkiyenin notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmesi gerektiği kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Moodysin Türkiyenin kredi notunu artırması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER