Motosiklette yeni sezon Bodrumda başlayacak

Motosiklette yeni sezon Bodrumda başlayacak -Motosiklette 2013 yarışma sezonu, Muğlanın Bodrum ilçesinde düzenlenecek Türkiye Enduro Şampiyonası 1. ayak yarışmasıyla başlayacak -TMF İdari Asbaşkanı Dizman: -Parkur fiziki ve


MUĞLA (A.A) - Durmuş Genç - Motosiklette 2013 sezonu ve Türkiye Enduro Şampiyonasının açılışı, 2012 yılında Transanatolia Rally Raid Yarışında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Çöl Kaplanı lakaplı Kemal Merkit anısına düzenlenecek yarışla Bodrumda yapılacak.
     Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) yarış takviminde yer alan organizasyon, Bodrum Motosiklet Kulübünce gerçekleştirilecek. Kızılağaç Enduro Parkurundaki yarışmanın başlangıcı 30 Mart Cumartesi günü Bodrum Belediye Meydanından verilecek.
     TMF İdari Asbaşkanı Hamit Dizman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toprak zemine sahip 22 kilometrelik parkurda sporcuların fizik ve mekanik dayanıklılığın yanı sıra doğal engellerle mücadele edeceğini söyledi.
     Açılışın 2012 yılında Transanatolia Rally Raid Yarışında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Çöl Kaplanı lakaplı Kemal Merkit anısına yapılacağını kaydeden Dizman, Kemal Merkitin yıllarca Bodrumda yaşadığını ve Bodrum Motosiklet Kulübü üyesi olduğunu hatırlattı.
    
     -100 sporcunun katılması bekleniyor-
    
     Dizman, 1. ayak yarışının yapılacağı Kızılağaç Enduro Parkurunun uzun, yorucu ve heyecan verici olduğunu vurgulayarak, Parkur fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıktığı, doğal engellerle dolu, bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri bulunan kros, extreme ve enduro test etaplarından oluşturuldu diye konuştu.
     Şampiyonaya Muğla, İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Bursa ve diğer illerden Türkiyenin en usta motosikletçilerinden 100e yakın sporcunun katılmasını beklediklerini bildiren Dizman, şunları söyledi:
     Kızılagaç beldesindeki yeni parkur Yalı ve Bodrum belediyeleri ile Bodrum Motosiklet Federasyonu ve Bodrum Motosiklet Kulübünün katkılarıyla hazırlandı. Yumuşak toprak zemine sahip parkur, Bodrum manzarasına hakim bir alanda bulunuyor. Hazırlanan test etaplarına ulaşımın kolay olması, yarışın farklı noktalardan kolaylıkla izlenebilmesine olanak sağlayacak. 150 dönümlük geniş bir alanda hazırlanan kros test alanındaki seyirci etapları, motor sporları tutkunlarının heyecanı daha yakından hissetmelerini sağlayacak.
     Türkiye Enduro Şampiyonasının başlangıcını yarın Bodrum Meydanında Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri verecek.
    
     -Türkiye Enduro Şampiyonası takvimi-
    
     TÜrkiye Enduro Şampiyonasının etapları ve tarihleri şöyle:
    
     1. Ayak: Bodrum (30-31 Mart)
     2. Ayak: Kemer (20-21 Nisan)
     3. Ayak: Adana (11-12 Mayıs)
     4. Ayak: Ankara (20-21 Temmuz)
     5. Ayak: İzmir (7-8 Eylül)
     6. Ayak: Fethiye (21-22 Eylül)
     7. Ayak: İstanbul (5-6 Ekim)
     Ayrıca 28-29 Eylülde Kemerde özel yarışlar da düzenlenecek.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Motosiklette yeni sezon Bodrumda başlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER