Mudanyada Çekirge

Mudanyada Çekirge-2 operasyonu -Satış işlemi sırasında dolandırdıkları kişilerin ev, otomobil ve arsalarını haksız yere üzerlerine geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 7 zanlı, Mudanya Adliyesine sevk edildi


BURSA (A.A) - Mudanyada, internet ve gazetelerdeki ilanlar vasıtasıyla ulaştıkları ve satış işlemi sırasında dolandırdıkları kişilerin ev, otomobil ve arsalarını üzerlerine geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 7 zanlı, adliyeye sevk edildi.
     Yaklaşık 6 ay önce gerçekleştirilen ve çekirge adı verilen operasyonu devam ettiren ekipler, K.Y.Z, M.B.B, M.C.B, C.B, A.T, M.B, ve Y.Byi gözaltına aldı.
     Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak, Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak, Silahla tehdit etmek, Nitelikli dolandırıcılık, Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet suçlarından adliyeye sevk edildi.
     Yaklaşık 6 ay önce Mudanya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bursanın Osmangazi, Karacabey ve Mudanya ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen şafak operasyonunda, 9 ev, 3 iş yeri ve 3 araçta arama yapılmış; 4 ruhsatsız tabanca, 41 adet mermi ve çok sayıda dokümana el konulmuştu. Olayla ilgileri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 10 kişiden 8i tutuklanmıştı.
     Öte yandan; iddiaya göre şüphelilerin, taşınır ve taşınmaz malların satış işlemlerinden önce verilmesi gereken parayı satıcılara göstererek güven telkin ettikleri, ardından satış işlemlerini mesai bitimine yakın saatlere denk getirerek, işlemler için imzayı attırıp daha sonra da parayı vermeyerek, mal sahiplerini dolandırdıkları belirlenmişti.
    
     Muhabir: Ömer Bilik/Harun Kaymaz
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER