Mudanyada 120 yıllık ev TOKİ kredisiyle

Mudanyada 120 yıllık ev TOKİ kredisiyle restore edilecek


BURSA (A.A) - Mudanyanın Kumyaka köyünde bulunan 120 yıllık tarihi bir evin, TOKİ kredisiyle restore edileceği bildirildi.
     Tarihi evin sahibi Kemal Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 120 yıllık geçmişi olan evin ilk sahibinin Rum bir papaz olduğunu, yıllardır ailesine ait olan konutun kendisine babasından kaldığını söyledi.
     Artık virane haline gelen evi restore ettirmek istediğini ve 120 yıllık evin projesi için 10 bin TL harcadıklarını kaydeden Çavuşoğlu, Evimiz restorasyonu için yapılan keşifle 190 bin TLye mal olacak. Bunun 50 bin TLsi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hibe olarak verilip 95 bin TL de TOKİ tarafından 10 yıllığına aylık 880 TL geri ödemeli olarak verilirken, kalan 45 bin lirayı da biz vereceğiz ve restorasyon çalışmaları 1 yıl sürecek dedi.
     Çavuşoğlu, binanın bir inşaat şirketi tarafından aslına uygun şekilde restore edileceğini ifade ederek, TOKİ bizim binamızın dışında köyümüzde bir evin daha restorasyonu için kredi verdi. Böylece yıkılmaya yüz tutan evlerimiz ayakta kalarak asıl görünümüne kavuşacak olmasından dolayı çok mutluyuz dedi.
    
     Muhabir: Ömer Bilik/Tarık Üzgün
<< Önceki Haber Mudanyada 120 yıllık ev TOKİ kredisiyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER