Mudanyadaki Kızılay Kampı

Mudanyadaki Kızılay Kampı -Depremzede öğrenciler için düzenlenen kampın üçüncü dönemi Ateş Gecesi ile sona erdi


BURSA (A.A) - Kızılaynın, Van Merkez, Van Erçiş ilçesi ve Kütahya Simav ilçelerinde meydana gelen depremlerden etkilenen öğrenciler için düzenlediği kampın üçüncü dönemi, Ateş Gecesi ile sona erdi.
     3. Devre Ateş Gecesine katılan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, yaptığı konuşmada, Bu akşam, insanlığın geleceği, Kızılayın 125 yeni elemanıyla tanışmak, bana büyük onur verdi. Bu 10 günde dostluğunuzu arkadaşlığınızı geliştirip, kültürümüzle ilgili değerli bilgiler aldınız, birbirinizi sevmeyi, dayanışmayı, insanlığa hizmetin ne olduğunu öğrendiniz ve Kızılay aşkını burada tattınız dedi.
     Depremi yaşayan çocuklar adına konuşan Muştan Ali Devrim, kampta kısa sürede gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını, Kızılayın kendilerine bu imkanı sağlamasından çok mutlu olduklarını belirtti.
     Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Akif Altıncan, İlçe Spor Müdürü Engin Kayanın da katıldığı gecede, kamp ateşinin yakılmasının ardından minik depremzedeler, kampın son günü hazırladıkları gösterilerinin ardından kampa veda etti.
     Üç dönem öğrenci misafir edilmesinin ardından, her yıl olduğu gibi son dönemde de spastik çocuklar ve annelerine 10 günlük ücretsiz kamp düzenleyecek olan Kızılay, lider eğitimciler eşliğinde ve Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle rehabilitasyon hizmeti verecek.
    
     Muhabir: Ömer Bilik / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Mudanyadaki Kızılay Kampı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER