İnşaat iskelesinde doktor olma hayali kuruyor

İnşaat iskelesinde doktor olma hayali kuruyor -Vanlı bir ailenin 8 çocuğundan biri olan ve yaz mevsiminde Malatyanın Arguvan ilçesindeki bir inşaatta çalışarak eğitim masraflarını karşılamak için para biriktiren lise öğrencisi Yusuf


MALATYA (A.A) - Vanlı bir ailenin 8 çocuğundan biri olan ve yaz mevsiminde Malatyanın Arguvan ilçesindeki bir inşaatta çalışarak eğitim masraflarını karşılamak için para biriktiren lise öğrencisi Yusuf Yıldız, ağabeyi gibi tıp fakültesini kazanıp doktor olmayı hayal ediyor.
     İnşatta iskele üzerinde yaz mevsimi boyunca ter döken 18 yaşındaki Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 kardeş olduklarını ve kendisi dışında 4 kardeşinin daha okuduğunu söyledi.
     Anne babasının, Van depreminin ardından oturulmaz raporu verilmesine rağmen kısıtlı imkanlar nedeniyle Ercişteki evlerinde yaşadığını dile getiren Yıldız, kendisinin de Elazığda eğitim gördüğünü, yazın da çeşitli yerlerde inşaatlarda çalıştığını belirtti.
     Babasının kendilerine her zaman Okumaktan başka çareniz yok dediğini anlatan Yıldız, ağabeyinin de lisedeyken inşaatlarda çalışıp okul masraflarını karşıladığını, ardından da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandığını belirterek, Şimdi üniversite 4. sınıfta ama hala yazları inşaat işlerinde çalışır. Diğer ağabeyim de üniversite okudu, bankacılık bölümünü bitirdi. Ben de Elazığ Lisesi son sınıfta okuyorum. Aynı zamanda pansiyon öğrencisiyim. Babamızın imkanları olmadığından yaz tatilinde inşaatlarda çalışıyorum diye konuştu.
     Çalıştığı sürede eğitim masraflarını çıkarmayı ve dershane parası biriktirmeyi planladığını ifade eden Yıldız, iyi bir üniversite kazanıp ağabeyi gibi doktor olmak istediğini söyledi.
    
     -Eğitiminizi bırakmayın, mücadele edin-
    
     Kendisinden küçük 2 kardeşini de kazandığı paralarla okutmayı hedeflediğini anlatan Yıldız, O yüzden Türkiyenin neresi olursa olsun gidip çalışıyorum. Geçen yıl İstanbulda inşaatta çalışıyordum. Bu yıl da Arguvanda çalışıyorum. Liseye başladığımdan beri çalışmama rağmen içimdeki okuma sevdası hiç bitmedi ve bitmeyecek de dedi.
     Okul pansiyonunda kaldığı dönemde devletin verdiği yardımlarla okuduğunu, tatil döneminde de çalışarak para biriktirdiğini belirten Yıldız, akranlarına Babanızın imkanları olmayabilir. Bundan dolayı eğitiminizi bırakmayın ve mücadele edin önerisinde bulundu.
    
     Muhabir: Ramazan Taştaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber İnşaat iskelesinde doktor olma hayali kuruyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER