Müftülükten çayhanelerde vaaz programı

Müftülükten çayhanelerde vaaz programı -Müftü Faruk Arvas: "İnsanımızın olduğu her yere gideceğiz"


SİİRT (A.A) - Siirt Müftülüğü, il genelinde 15 gün sürecek bir vaaz programı başlattı.
     İl Müftüsü Faruk Arvas, yaptığı açıklamada, 3ü kadın 9 vaiz ve din hizmetleri uzmanının, her gün bir ilçeye giderek, cami, okul, çayhane ve benzeri yerlerde vatandaşlara, dini konularda eğitim vererek sorularını cevaplandıracağını söyledi.
     Vaaz programının camilerle sınırlı kalmayacağını belirten Arvas, şunları kaydetti:
     "Bu program dahilinde vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz, camilerle sınırlı kalmayacağız. Vatandaşlarımızın toplu olduğu yerlere giderek dini eğitim vereceğiz ve vatandaşın sorularını cevaplandıracağız. Bu bir okul olabilir, bir yurt olabilir, bir çayhane olabilir veya özellikle bayanlarımızın toplu olarak bulundukları herhangi bir mekan da olabilir. Biz oralara giderek vatandaşın bu alandaki ihtiyacını gidermeye çalışacağız. Özellikle bayanlarımız bazı özel sorularını herkese soramıyorlar. Kadın vaizelerimiz ve bayan din hizmetleri uzmanlarımız, bu konuda bayan kardeşlerimize çok yararlı olacaklardır."
     Arvas, programın 16 Mayısta sona ereceğini, bu programları yılda iki defa gerçekleştirdiklerini ve benzer bir programı da eylül ayında yapacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen/Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Müftülükten çayhanelerde vaaz programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER