Türk mühendisten savunma sanayimize müthiş proje!

Türk mühendis bu buluşuyla alkışı hak ediyor.

Türk mühendisten savunma sanayimize müthiş proje!

SE Savunma'nın ürettiği dikey ve yatay özellikli insansız hava aracı Albatross, ne piste ne fırlatıcıya ihtiyaç duyuyor. Öncelikle sınır güvenliği ve konvoy takibinde kullanılabilen uçak, Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda (IDEF) görücüye çıktı.

11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF) İstanbul'da başladı. 7-10 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini kabul edecek fuarda savunma sanayi alanında birbirinden ilginç projeler sergileniyor. Bunlardan biri de genç mühendis Serkan Köse'nin daha Bilkent Üniversitesi'nde öğrenciyken kurduğu SE Savunma'ya ait olan  Dikey ve Yatay Özellikli İnsansız Hava Aracı Albatross.
 
MEZUN OLMADAN ŞİRKET KURDU

Hürriyet'te yer alan habere göre; Serkan Köse, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2005 yılında mezun olmasına karşın SE Savunma Şirketi'ni 2002 yılında kurmuş. İlk olarak  savunma sanayi ve havacılık alanında yazılım, taşırım, donanım tedariki ve sistem entegrasyonu yapan Köse, Ankara'da 3 yıl üst üste en fazla bilişim ihracatı yapan firmalar sıralamasında yerini almış.
 
2009 yılından bu güne savunma sanayi alanında çalışmalar yapan Köse, önce insansız hava araçlarını kumanda etmek amacıyla otopilot yazılımı ile işe başlamış. Ardından bu yazılımı geliştirerek, hem yerden dik kalkabilen hem de düz ucan bir hava aracı ile kullanılabilir hale getirmiş.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB'den bu yazılımı kullanabilecek hava aracını yapmak için destek alan Köse, "Yaklaşık iki yıllık bir çalışma ile gövde tasarımından elektronik bileşenine ve kompozit gövde üretimine kadar tamamen kendi firmamızda yaptığımız uçağı ürettik. Hava aracının öncelikli kullanım alanı sınır güvenliği ve konvoy takibi. Uçak olduğu yerden kalkabildiği için piste veya fırlatıcıya ihtiyaç duymuyor. Düz uçuşa geçince de normal uçaklar kadar uzun uçuş menziline sahip. Otopilot sayesinde sadece koordinatları girip hiç bir pilotaj ihtiyacı duymadan görevini yapıp geliyor." dedi.
<< Önceki Haber Türk mühendisten savunma sanayimize müthiş proje! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER