Muğlada sıcak hava

Muğlada sıcak hava -Hava sıcaklığının 29 derece ölçüldüğü Muğlanın Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçeleri ile Akyaka beldesinde turistler ve vatandaşlar sahileri doldurdu (Fotoğraflı-Görüntülü


MUĞLA (A.A) - Hava sıcaklığının 29 derece ölçüldüğü Muğlanın Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçeleri ile Akyaka beldesinde turistler ve vatandaşlar sahilleri doldurdu.
     Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki verilere göre Muğlada hava sıcaklığı 29, Bodrumda 28, Fethiye ve Marmariste ise 30 derece olarak ölçüldü. Sıcak hava dolayısıyla Muğlanın Akyaka beldesi ile Bodrumun Kumbahçe, Paşatarlası, Gümbet, Bitez, Torba, Ortakent, Turgutreis ve Yalıkavak plajlarında turistler ve vatandaşlar denize girdi.
     Bazı vatandaşlar sahildeki restoran ve kafelerde oturup kitap okudu, bazı vatandaşlar da kent merkezindeki parklarda zaman geçirdi. Tatil için İstanbuldan Bodruma gelen Gülsen Mato, AA muhabirine, havaların ısınmasıyla birlikte sahillerinde dolduğunu belirterek, Bodrumun havası sağlığıma da iyi geliyor. Umarım havalar bundan sonra böyle devam eder dedi. İsviçreden gelerek Bodruma yerleşen Muazzez Göksu ise bu yıl soğuk bir kış yaşandığını ve havaların ısınmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Uzun yıllar İsviçrenin soğuk ikliminde yaşamasına rağmen bu yıl Bodrumda üşüdüğünü anlatan Göksu, şimdi sıcak havanın keyfini çıkardığını dile getirdi.
    
     -Mezuniyet öncesinde, deniz keyfi-
    
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden yarın düzenlenecek olan törenle mezun olacak olan yüzlerce öğrenci ve mezuniyet töreni için Muğlaya gelen yakınları Akyakada denize girdi. Mezuniyet töreni öncesinde, sıcak havayı fırsat bilerek Akyakaya geldiklerini anlatan üniversite öğrencisi Eda Işık, 4 yıl boyunca yoğun bir sınav stresi yaşadığını anlatarak, Mezun olan arkadaşlarım ve ben yoğun bir eğitim ve sınav dönemi sonrasında okulumuzu başarı ile tamamladık. Öğrencilik yıllarımız boyunca sürekli denize girmeye geldiğimiz Akyakada öğrencilik günlerimizi konuşuyor ve denizin keyfini çıkartıyoruz dedi
     Bu arada, bazı ailelerin ise bebekleri ve küçük yaştaki çocuklarıyla denize girdiği gözlendi. Marmaris ve Fethiyede de turistler güzel havanın tadını çıkardı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce / Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Muğlada sıcak hava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER