Muğlanın sosyolojik ve kültürel analiz projeleri

Muğlanın sosyolojik ve kültürel analiz projeleri tanıtıldı -BAP ile TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler, üniversite öğrencileri ile öğretim görevlilerine tanıtıldı


MUĞLA (A.A) - Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) ile Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen Muğlanın Sosyolojik ve Kültürel Analizi projeleri tanıtıldı.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin kuruluşunun 20. yıl dönümü kapsamında Edebiyat Fakültesi Ömer Köse Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna, sosyoloji bölümü kurulduğundan bu yana 31 projenin tamamlandığını söyledi.
     TÜBİTAK destekli, Güney Ege Bölgesinde konut sahibi olan yabancı uyruklu vatandaşların toplumsal entegrasyonu ile Türkiyede çevresel değerler projelerini tanıtan Tuna, yaptığı projelerle bölgede yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların sosyolojik yönden kendilerini nasıl tanımladıklarını ve Türkiyede insanların çevresel duyarlılıklarının seviyesini belirlediklerini dile getirdi.
    
     -İntihar vakalarında 3üncü sıradayız-
    
     Muğlada İntihar ve İntihar Girişimleri başlığındaki araştırmasını anlatan Dr. Sergender Sezer, intihar olaylarında Muğlanın Türkiyede 3üncü sırada yer aldığını bildirdi.
     İntihar olaylarının en çok köylerde olduğuna işaret eden Sezer, Muğla merkez, Marmaris, Fethiye, Milas, Köyceğiz, Ula ilçesi ile köylerinde intihara teşebbüs edenler ve bu kişilerin yakınlarıyla görüşüldüğünü belirtti.
     Sezer, intihar olaylarında turizm ile yaşanan toplumsal değişimin büyük rol oynadığını, ekonomik sorunların, ailevi problemlerin de intihar olaylarında etkili olduğunu savundu.
     İntihar girişimlerinde psikolojik faktörlerin yanı sıra, kişinin sosyal çevresi de göz önüne alınarak tedavinin çok yönlü yapılası gerektiğini anlatan Sezer, şunları söyledi:
     Sadece ilaç tedavisi sorunun bir yönünü çözümlerken bireylerin sosyal çevrelerini ve oradaki sorunlarını değiştirmemektedir. Genel olarak tedavi sonrası güncel yaşama dönen birey, aynı problemlerle yeniden yüz yüze kalmaktadır. İntihar girişiminde bulunanlara kendi ortamında, tedavi edilebilmeleri için düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlanın sosyolojik ve kültürel analiz projeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER