Mühendislik hayali kuran Suriyeli genç, simitçi

Mühendislik hayali kuran Suriyeli genç, simitçi oldu -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak ailesiyle Türkiyeye gelen Suriyeli lise öğrencisi, Adanada simitçide çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor -Lise öğrencisi Manat:


ADANA (A.A) - Ömer Yıldız - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak ailesiyle Türkiyeye gelen Suriyeli lise öğrencisi, Adanada simitçide çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.
     Suriyede rejim askerleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar nedeniyle yurtlarını terk ederek Türkiyeye sığınan aileler, yaşamlarını sürdürebilmek için farklı alanlarda çalışarak geçimlerini sağlamak için gayret gösteriyor.
     Lisede okurken olaylar nedeniyle okulunu yarıda bırakarak ailesiyle Türkiyeye sığınan 18 yaşındaki Muhammed Manat da, Adanada unlu mamuller satışı yapan bir iş yerinde çalışıyor.
     Suriyenin Lazkiye kentinden yaklaşık 5 ay önce Adanaya geldiklerini ve kendi imkanlarıyla kirasını ödedikleri evlerinde hayata tutunma mücadelesi verdiklerini ifade eden Manat, AA muhabirine, yaşadıkları sıkıntıları ve yıkılan hayallerini anlattı.
     Esed rejimi ordusunun okul kapılarında bekleyerek, 15 yaşından büyük gençleri ailelerine haber vermeden zorla askere aldığını iddia eden Manat, ailelerin, askere alınan çocuklarından bir daha haber alamadığını belirtti.
     Olaylar nedeniyle okulunu yarıda bırakmak zorunda kaldığını dile getiren Manat, şunları söyledi:
     Orada evimiz, arabamız ve güzel bir hayatımız vardı. Okulu bitirince üniversite okuyup mühendis olmak istiyordum. Gençler zorla askere götürülmeye başlanınca babam, annemi, beni, ağabeyimi ve kardeşimi vermemek için Türkiyeye getirdi. Burada insanlar bize sahip çıktı. Bir simitçide çalışıyorum. Ağabeyim ise döner satan bir iş yerinde çalışıyor. Babam kamyon şoförü ama iş bulamıyor. Kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarımız üzerinde durmaya çalışıyoruz. Ancak yaşanan katliamlardan dolayı topraklarımızdan ayrılmak zorunda kaldık. Bütün geleceğimiz ve hayallerimiz yıkıldı.
     Anadolu insanının kendilerine sahip çıkmalarından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Manat, Türk insanı bize sadece kapılarını değil kalbini de açtı. Herkesten Allah razı olsun dedi.
     Muhammed Manatın yanında çalıştığı işletmeci Göksel Ersoy da Suriyelilerin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, Kardeşlerimizin hayatları zaten zor. Biz onların yerinde olsak ne yapardık- Bunu düşünmek lazım. Suriyelileri kardeşlerimiz gibi görüyoruz. Onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kapımızı açtığımız için bize geldiler. Onlara sadece kapımızı değil kalbimizi de açtık, yediğimiz ekmeği dahi paylaşıyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mühendislik hayali kuran Suriyeli genç, simitçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER