Buzda yürürken termal tabanlı ayakkabı giyilmesi

Buzda yürürken termal tabanlı ayakkabı giyilmesi önerisi -Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çelik: Ayakkabıların kalın, termal tabanlı ve kaymaya karşı dirençli olanı tercih edilmeli


KARS (A.A) - Uzmanlar, buz üzerinde yürürken düşmemek için termal tabanlı ve kaymaya dirençli ayakkabıların giyilmesini öneriyor.
     Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Baha Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesindeki kentlerde kış aylarının sert geçtiğini ve buzlanmanın fazla görüldüğünü söyledi.
     Doğu illerinde yaşayan insanların kış şartlarına alıştığını ancak yine de dikkat etmesi gereken konular bulunduğuna dikkati çeken Çelik, Buradaki insanlar karda ve buzda nasıl hareket edeceklerini, nasıl giyineceklerini ve nasıl davranacaklarını bilir. Özellikle ayakkabılarına ve ayakkabılarının altlarının özelliklerine dikkat ederler dedi.
     Kente dışarıdan gelen insanların kar ve buz şartlarını gördükleri zaman sıkılabileceğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
     Özellikle soğuğun hakim olduğu Kars ve çevre illerinde kalın ve bizi sıcak tutan giysiler giymeliyiz. Ayakkabıların kalın, termal tabanlı ve kaymaya karşı dirençli olanı tercih edilmeli. Eğer mümkünse termal içlikler kullanmalıyız. Eğer buz varsa ayakkabınızın kalitesi ne kadar iyi olursa olsun, taban ne kadar kaymaya dayanıklı olursa olsun tabii sıkıntı yaşayabiliriz.
     Çelik, buzda rahatlıkla yürüyebilmek için ayakkabılara kolaylıkla konulabilen ve halk arasında Ayakkabı zinciri adı verilen malzemenin kullanılması gerektiğini belirterek, Bu materyal ayakkabıya çok kolay takılabiliyor. Gerçekten de bu önlem bir hayli işimize yarıyor. Ben dışarı çıktığım zaman eğer yerler buzluysa bu aparatı kullanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Buzda yürürken termal tabanlı ayakkabı giyilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER