Murt Deresi ıslah edilecek

Murt Deresi ıslah edilecek -AK Parti Milletvekili Boğa: -Derelerin Islahı projesi bizim için çok önemli. Gerekirse bu proje hızlandırılarak Muğlanın kuruluşunun 100. yılına yetiştirilmeli ve artık Fethiye Körfezi temizlenmeli


MUĞLA (A.A) - Fethiye Körfezine çamur dolmasına sebep olan dere yatakları ıslah edilecek.
     AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, gazetecilere yaptığı açıklamada, DSİnin eylül ayında yaptığı ihale sürecinin tamamlandığını ve Murt Deresi Islahı Projesinin başlatıldığını söyledi.
     Dere ıslahında kullanılacak taşların kullanımıyla ilgili izin belgelerinin tamamlanmasının ardından ıslah çalışmalarının büyük bir hızla başlayacağını belirten Boğa, Fethiye Körfezine akan zeytinyağı atıkları bu konunun ne kadar acil olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı. Derelerin ıslahı projesi bizim için çok önemli. Gerekirse bu proje hızlandırılarak Muğlanın kuruluşunun 100. yılına yetiştirilmeli ve artık Fethiye Körfezi temizlenmeli ifadelerini kullandı.
     Öncelikle derelerin ıslah edilerek daha sonra Fethiye Körfezinin el birliği ile temizleneceğine işaret eden Boğa, İşte o zaman Fethiyenin güzelliği net bir şekilde ortaya çıkacak. Başta turizm olmak üzere bölgeye çok ciddi bir katkısı olacak. Bu çalışmalar bittiğinde kuruvaziyer gemi yanaşma yerleri de gerçekleştirilecek diye konuştu.
     Fethiyede daha güzel bir çevre için sera üretimi yapan tesisler başta olmak üzere bölgede yaşayan herkesin duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Boğa, zirai ilaç torbaları ve kimyasal atıkların derelere atılmaması gerektiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Murt Deresi ıslah edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER