Muşa 776 öğretmen atandı

Muşa 776 öğretmen atandı


MUŞ (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ataması yapılan 776 öğretmen, göreve başlamak üzere Muşa gelmeye başladı.
     2012 yılı eylül ayı öğretmen atamaları kapsamında Muş merkeze 297, Vartoya 41, Hasköye 80, Korkuta 58, Bulanıka 179 ve Malazgirt ilçesine 121 öğretmen atandığı bildirildi.
     Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muşa 776 öğretmen atandığını ve 600 öğretmeninse Muştan başka illere tayin olduğunu, bu rakamların ardından kentte toplam 6 bin 49 öğretmenin görev yapacağını söyledi.
     2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde il genelinde 24 yatılı ilköğretim bölge okulu olmak üzere toplam 618 okulda 134 bin 144 öğrencinin eğitim yapacağını belirten Tatlı, şöyle konuştu:
     Muşa 776 öğretmen atandı. Öğretmenler göreve başlamak üzere Muşa gelmeye başladı. Yoğun bir biçimde kayıt işlemleri sürüyor. Arkadaşlarımız gelen öğretmenlerimizin kayıtlarını yapmak için mesai mevhumu gözetmeksizin çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kura çekiminin ardından öğretmenlerin görev yeri belirlenecek. Ayrıca eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir süre kala, merkez ve ilçelerde öğrencilere 1 milyon 327 bin 802 ücretsiz ders kitabı dağıttık. Hedefimiz Muşta eğitim seviyesini yükseltmek. Bunun için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Öğrencilerimiz derse başlar başlamaz ücretsiz dağıtılın kitapları masalarında bulacak.
     Muşta gelen öğretmenlerin konaklama sıkıntısı olmayacağı ifade eden Tatlı, 200 yataklı öğretmen evi inşaatımız devam ettiğini, inşaatın bu yıl bitmesinin mümkün olmadığını, ancak öğretmenlerin mağdur olmaması için gerektiğinde otellerle anlaşma yoluna gidebileceğini kaydetti.
     Tatlı, şunları kaydetti:
     Öğretmen evi projesi çok büyük bir proje. İş takvimine baktığımızda, gelecek yıl teslim edilecek. Bu Türkiyede emsali olmayan bir proje. 200 yatak kapasiteli öğretmen evinde, düğün, konferans ve eğitim salonları mevcut. Geçen yıl hava koşulları nedeniyle çalışmalara ara verildi. Bu yıl hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu konuda toplantılar yaptık ve gerekli konaklama ihtiyaçları konusunda görüştük. Bu da yetmezse otellerle anlaşma yapabiliriz. Bunun için önlemler alıyoruz. Hasköy, Varto, Bulanık, Malazgirt ilçelerimizde öğretmen evlerimiz var. Ciddi bir sıkıntının yaşanacağını düşünmüyoruz.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşa 776 öğretmen atandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER