Muşta Gönül Elçileri projesi tanıtıldı

Muşta Gönül Elçileri projesi tanıtıldı


MUŞ (A.A) - Muşta, Gönül Elçileri Projesi tanıtıldı.
     Muş Polisevinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin yaptığı Gönül Elçileri projesi tanıtıldı.
     Vali Ali Çınar, yaptığı yazılı açıklamada, Gönül Elçilerinin, herhangi bir maddi karşılık beklemeden, gönüllülük kavramıyla farkındalık ve bilincin geliştirilmesi açısından, topluma katkı sağlayan kişiler olduğunu belirtti.
     Paylaşmayı, sevmeyi, zamanını ve emeğini veren herkesin gönül elçisi olabileceğini kaydeden Çınar, şunları ifade etti:
     Hedef gurupların ihtiyaçlarına göre bilgi, beceri ve deneyimleri kapsamındaki her tür sosyal hizmete katkı verebilir. Gönül elçileri, toplum ile kamu kuruluşları tarafından verilen hizmetler arasında, köprü görevi görerek, iletişimi sağlayacak. Gönüllülük, insanları mutluluğa ulaştıran, geçmiş, bugün ve gelecek arasında hayatın devamını sağlayan, çok güçlü ve önemli bir hizmet anlayışıdır. Gönüllülük bir medeniyet göstergesi olarak maddi ve manevi gücün, birlik ve beraberliğin sembolüdür.
     Gönül elçisi olarak, her zaman yaşlının, yetimin ve yoksulun yanında olacaklarını ifade eden Çınar, toplumun huzurunun, barışın ve mutluluğunun, aile huzurundan geçtiğini kaydetti.
     Çınar, Çocuğun, annenin, babanın ve yuva sıcaklığını hissederek büyümesi gerekiyor. Kurum bakımındaki çocuklarımızın en büyük ihtiyacı aidiyet duygusu, sevgiyi ve şefkati yüreğinde hissetmesidir. Gönül elçisi ve koruyucu aile olarak, şefkati ve mutluluğu tüm çocuk, genç, yaşlı ve engelliye göstereceğiz. Gönüllerin elçisi olmak için buradayız. Devletin koruması altında 14 bin çocuğumuz var. Bu çocuklardan bin 300 kadarı koruyucu aile hizmetinden faydalanmakta. Geri kalan 12 bin 700 çocuğumuz da bir aileyi hak ediyor dedi.
     Projenin tanıtımına, Vali Çınarın eşi Elife Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, Baro Başkanı Zahit Söylemez, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu katıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Gönül Elçileri projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER