Muşta çocuklar tehlike içinde serinliyor

Muşta çocuklar tehlike içinde serinliyor


MUŞ (A.A) - Muşta yaşanan aşırı sıcak havadan bunalan çocuklar tehlike içinde serinliyor.
     Kentte sıcaklığın 36 dereceye kadar yükselmesi, özellikle kırsal kesimde yaşayan çocukların, tehlikeli şekilde serinlemesine neden oluyor.
     Hasköyün Koç Köyünde, Karasu Nehrine girerek serinleyen çocuklar, nehir üzerindeki köprüden suya atlarken büyük tehlike yaşıyor.
     Suyun kirli ve tehlikeli olduğunu bildikleri halde serinlemek için suya girdiklerini söyleyen çocuklar, yaklaşık 8 metre yükseklikten suya atlamaktan keyif aldıklarını ifade etti.
     Çocuklardan Serkan Güler (14), arkadaşlarıyla yüzerek keyifli vakit geçirdiğini söyledi.
     Güler, Ramazan dolayısıyla gündüz fazla iş olmuyor. Bu yıl yağış olmadığından dolayı çayır otları da kurudu ve işler çabuk bitti. Biz de vaktimizi yüzerek geçiriyoruz dedi.
     Yılmaz Suna ise, batıda yaşayan çocukların tatillerini denizde geçirdiğini belirtti.
     Suna, Batı da okullar tatil olduğunda aileler çocuklarını alıp denize tatil yapmaya gidiyor. Biz de nehir suyunda yüzerek elimizdeki imkanları fırsata dönüştürüyoruz diye konuştu.
     Muş Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu ise, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aileleri çocuklarının kirli sulara girmemeleri konusunda uyardı.
     Kirli sulara girmenin çocuklarda bağırsak enfeksiyonuna sebep olacağını kaydeden Ebiloğlu, şöyle konuştu:
     Çocukların kirli suda yüzmesi, sağlıkları açısından sakıncalı. Ailelerin bu konuda daha dikkatli olması gerekiyor. Sıcaklar nedeniyle kirli ve çamurlu sulara giren çocuklarda, bağırsak enfeksiyonu yaşanması mümkün. Ayrıca çocukların vücutlarındaki yaralar da, bu sular nedeniyle enfeksiyon kapabilir. Özellikle yazın bu duruma çok dikkat etmek gerekir.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta çocuklar tehlike içinde serinliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER