Muşta dilenci operasyonu

Muşta dilenci operasyonu


MUŞ (A.A) - Muşta, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, zabıta ve polislerden oluşan ekip, cuma namazının ardından, cami önlerinde ve sokaklarda dilencilere yönelik operasyon başlattı.
     Kent merkezindeki Alaattin Bey ve Hacı Şeref camileri önüne ve kaldırımlarda dilencilik yapan 6 kadın ve çocuklarını, ekipler tarafından toplandı. Bazı dilenciler ekiplerle gitmemek için uzun süre ağladı.
     Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dilencilikle mücadele kapsamında, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile yeni bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
     Cami önlerinde ve sokaklarda dilencilik yapan kişi ve gruplara ulaşmaya çalışacaklarını ifade eden Karasu, şöyle konuştu:
     Kentte fakir ve mağdur oldukları için dilenmek zorunda kalan ailelere ulaşacağız. Bunlara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve SYDV olarak gerekli görülen yardımları ulaştıracağız. Fakirlik nedeniyle dilenmek zorunda kalan ailelerin, dilenme davranışlarını ortadan kaldıracağız. Ayrıca il dışından gelerek bu işi meslek haline getiren ve ilimizde vatandaşın dini duygularını sömürenlere hakkında da hukuki işlem yapılmasını sağlayacağız. Böylelikle mağdur aileler için gerekli adımları atacağız.
     Fakirlik nedeniyle dilenen insanların kalmaması için, mevzuat gereği gerekli tüm yardımların yapılacağını kaydeden Karasu, yoksullukla mücadele edeceklerini belirtti.
     Karasu, Toplumumuzun kanayan yarası haline gelen dilencilik davranışını ve dilenci sayısını en aza indirmek için tüm önlemleri alacağız. Bu yöndeki çalışmamızı özellikle cuma günleri yapacağız dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta dilenci operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER