Muşta eğitimcilerden kılık kıyafet protestosu

Muşta eğitimcilerden kılık kıyafet protestosu


MUŞ (A.A) - Eğitim-Bir-Sen üyeleri, Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde, Kılık Kıyafet Yönetmeliğini protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.
     Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Bayram Güler, sendikası olarak bugün ülke genelinde sivil itaatsizlik gösterdiklerini ve derslere serbest kıyafetle gireceklerini söyledi.
     1982 model, darbe ürünü, çağ dışı Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğini protesto etmek için toplandıklarını ifade eden Güler, şöyle konuştu:
     657 sayılı kanunda, devlet memurları, kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü kılık ve kıyafet kurallarına uymak mecburiyetindedir hükmü yer alıyor. Bu hükümden hareketle hazırlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğindeki akla zarar kurallar, hala durmakta. Devlet memurlarına adeta üniformalı asker muamelesi yapılmakta. Tıraş, bıyık ve tırnak uzunluğuyla ilgilenen, çalışanların kot ve benzeri pantolon giyemeyeceği hükmünü içeren, inancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan, tercihinden dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara, başörtüsü yasağı getiren, darbe döneminin ürünü, çağ dışı yönetmeliği tanımadığımızı haykırmak için buradayız.
     Öğretmenlere de kıyafet serbestliği getirilmesini isteyen Güler, şiddetle mücadele konusunda kampanyalar başlatan devletin, en büyük şiddeti, başörtüsü yasağıyla kadınlara uyguladığını öne sürdü.
     Güler, darbe döneminden kalma, kamu çalışanlarına kılık ve kıyafet zorunluluğunun, insan tabiatına aykırı olduğunu belirterek, şunları ifade etti:
     Yönetmeliğin resmettiği hükümler, anlamsızlığı dolayısıyla şu an zaten çoğunlukla uygulanmamakta. Bu uygulamaların pratikte hiçbir değeri yok. Toplumu eğiten, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerin, ne giyeceğine ve nasıl giyineceğine dair sınırlar çizen, ama başörtüsü yasağı hariç bütün sınırları geçersiz olan bu yönetmelik bir an önce değiştirilmeli.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta eğitimcilerden kılık kıyafet protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER