Muşta kadın çiftçiler ön elemelere katıldı

Muşta kadın çiftçiler ön elemelere katıldı


MUŞ (A.A) - İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce her yıl düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışmasının ön elemeleri yapıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bu yıl yapılacak Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışmasına katılmak müracaat eden kadınlar, ilde yarışmak için ön elemelere katıldı.
     8 Mart Dünya Kadınlar Gününde gerçekleştirilecek yarışmada başarılı olan 6 kadın, ildeki yarışmanın ardından bölge finaline katılmaya hak kazanacak.
     Bölge finalinde başarı gösteren kadın çiftçilerin daha sonra Türkiye finalinde yarışacağı öğrenildi.
     Malazgirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gültekin Şimşek, ilçede müracaatta bulunan 2 kadın çiftçinin il finali için yarıştığını söyledi.
     Şimşek, Yarışmada 15 soru yöneltildi. Kadın çiftçilerimizden Sibel Öğreten, 15 sorudan 12sine doğru cevap vererek ön elemeden geçti. Çiftçimiz 8 Martta İl Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek yarışmaya katılacak. Burada da başarı elde ettiği takdirde 22 Mayısta Bingölde yapılacak bölge finalinde yarışacak. Türkiye finali ise daha sonra belirlenecek bir tarihte Balıkesirde yapılacak dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşta kadın çiftçiler ön elemelere katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER