Muşta öğrenci yurdu yapım çalışmaları

Muşta öğrenci yurdu yapım çalışmaları


MUŞ (A.A) - Vali Vekili Çetin Kılınç, kentin Güzeltepe mevkinde yapımına devam edilen yurdun bitmesiyle, öğrencilerin barınma sorununun büyük ölçüde çözüleceğini söyledi.
     Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından Muş merkeze bağlı Güzeltepe köyü yakınına yaptırılan bin kişi kapasiteli yurdun, Muş için büyük ihtiyaç olduğunu ifade etti.
     Yurdun planlamasının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirten Kılınç, yurdun hizmete girmesiyle öğrencilerin rahatlayacağını ifade etti.
     Kılınç, şunları kaydetti:
     Valilik olarak, yurt yapım çalışmalarını takip ediyoruz. Yurt inşaatında bazı sorunlar çıksa da çalışmalar gayet hızlı ve düzenli devam ediyor. Yurt önümüzdeki yıl hizmete sunulacaktır. Zaten Muşta öğrenci yurdu gerçekten ciddi bir ihtiyaç. Yapılan yurt faydalı olacak. Eksiklik, aksaklık ve buna benzer geciktirici faktörlere rağmen, çalışmalar gayet iyi şekilde yürütülüyor. Bin kişilik öğrenci yurdu, piyasada konut ve öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılanması açısından, büyük bir rahatlama sağlayacak. Sonraki yıllarda ihtiyaç ve imkana göre yeniden planlama yapılabilir.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta öğrenci yurdu yapım çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER