Muşta SODES projeleri açıklandı

Muşta SODES projeleri açıklandı


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, Muşun 2012 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinin açıklandığını söyledi.
     Kalkınma Bakanlığı tarafından uygulanan SODES 2012 yılı projeleri açıklandı. Kurumun web sitesinde yayımlanan verilere göre Muşun 58 projesi desteklenecek.
     Vali Çınar, beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasını amaçlayan SODES 2012 yılı başvuru sürecinin, Kalkınma Bakanlığının internet sitesinden erişime açılan SODES Bilgi Sistemi (SODES-BİS) aracılığıyla yapıldığını anımsattı.
     Valilik tarafından Kalkınma Bakanlığına iletilen projelerin, bakanlıkça görevlendirilen bağımsız kişiler tarafından değerlendirildiğini, değerlendirme sonuçlarının www.sodes.gov.tr internet adresinde yayımlandığını duyuran Çınar, bin 345 projeden 58inin destek göreceğini açıkladı.
     Çınar, şöyle konuştu:
     58 projemizin toplam SODES desteği 7 milyon 142 bin 400 liradır. Bu projelerimizden 33ü kamu kurum ve kuruluşlarımızca, 17si sivil toplum kuruluşlarımızca ve 8i belediyelerimizce uygulanacaktır. İlimize tahsis edilen 7 milyon 142 bin 400 lira finansmanın yüzde 63,43ü projeler için aktarılacaktır. 25 ilde uygulanan SODES 2012 yılı proje sayıları bakımından ilimiz 58 proje ile ilk 10 il içinde yer almıştır. Kamu kaynağı olan bu finansmanın tüm proje başvuru sahipleri, proje yürütücülerince, proje bütçelerinde maliyet etkinliği sağlayacak şekilde, tek kuruşunun bile israf edilmeden, ilimizde SODES amaçları doğrultusunda kullanmasını ümit ediyor ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta SODES projeleri açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER