Muşta yeni halk otobüslerine plaka verildi

Muşta yeni halk otobüslerine plaka verildi


MUŞ (A.A) - Muş Alpaslan Üniversitesi (MŞÜ) yolcu taşımacılığı ihalesini kazanan kişilerin satın aldığı otobüslere, plakaları verildi.
     Kentte geçen ay yapılan MŞÜ yolcu taşıma ihalesini kazanan 9 kişi, yeni aldıkları otobüsleriyle, 24 Aralık 2012de yolcu taşımacılığına başlayacak.
     Plakaları teslim edilen otobüsler, belediye binası önüne getirilerek basın mensuplarına tanıtıldı.
     Belediye Başkanı Necmettin Dede, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 otobüs için 4 defa hat ihalesi yaptıklarını hatırlattı.
     Yapılan son ihalede 20 hattan 10ünün ihalesinin sonuçlandığını kaydeden Dede, bunlardan şartlarını yerine getiren 9 firma sahibiyle sözleşme imzaladıklarını, birini ise iptal ettiklerini ifade etti.
     Dede, Bizim bu 4 köyümüz anlaşsaydı ve her köye 5 hat düşmüş olsaydı bu çekememezlik de olmazdı. Bu olmazsa kurumlar da yıpranmayacaktı. Ayrıca otobüslerimiz 3 ay önce güzergahta çalışıyor olacaktı. Bunların baskıları, ihaleye girmemelerinden dolayı, maalesef ihalemiz 3 defa iptal oldu dedi.
     Geri kalan 10 hat için şimdilik ihale yapmayı düşünmediklerini dile getiren Dede, son ihalenin biraz çekişmeli geçtiğini, 20 hattan alacakları parayı 10 hattan aldıklarını ifade etti.
     Dede, Geri kalan 10 hat için şimdilik ihale yapmayı düşünmüyoruz. Öğrenci durumuna göre hareket edeceğiz. Eğer ihtiyaç olursa tabii ki yeni hatlar için ihale yapacağız diye konuştu.
     Başkan Dede, daha sonra bir otobüsün direksiyonuna geçip şehir turu attı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta yeni halk otobüslerine plaka verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER