Muştaki personellere sosyal denge zammı

Muştaki personellere sosyal denge zammı


MUŞ (A.A) - İl Özel İdaresi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde çalışan memur ve sözleşmeli personellere, 2013 yılından geçerli olmak üzere, her ay 300 lira sosyal denge tazminatı ödenecek.
     Valilik ile belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği (BEM-BİR-SEN) arasında uzun süreden beri devam eden sosyal denge tazminatı görüşmeleri anlaşmayla sona erdi.
     Vali Ali Çınar ve BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay arasında imzalanan protokole göre, İl Özel İdaresinde çalışan 115 ile İl Afet ve Acil Müdahale Müdürlüğünde çalışan 44 sözleşmeli personele, 2013 yılından itibaren, her ay 300 lira ek zam yapılacak.
     Vali Çınar, sözleşmenin 01.01.2013 ile 31.12.2013 tarihleri arasında geçerli olacağını bildirdi.
     Çınar, İl Özel İdaresinde çalışan memur ve sözleşmeli personellerimize, aramızda anlaşmaya vardığımız miktarda sosyal denge tazminatı ödenmesine karar verdik. Bunu yaparken özellikle bütçe imkanlarımıza dikkat etmek zorundayız. Personel için ayırdığımız bütçe sınırlı. Sözleşmenin çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Turbay ise, bu sözleşmeleri sadece ücret alma noktasında düşünmediklerini, işveren ve çalışan arasındaki diyalog olarak gördüklerini söyledi.
     Turbay, Bu aynı zamanda performansın arttırdığını tüm yurt genelinde şahit olduk. Bugüne kadar imzaladığımız sözleşmelerin hiçbirinde kavga, gürültüyle anlaşma sağlamadık. Burada olduğu gibi diyalogla anlaşma taraftarıyız. Her iki tarafı da, çalışanı da çalıştıranı da ülkemizi de düşünerek, ülke ekonomisi ve gerçekleri düşünerek anlaşma taraftarıyız diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muştaki personellere sosyal denge zammı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER