Muştaki rehabilitasyon merkezinin yapımı sürüyor

Muştaki rehabilitasyon merkezinin yapımı sürüyor


MUŞ (A.A) - Kızılay Muş Şubesi tarafından yapımına başlanan rehabilitasyon merkezinde, çalışmalar devam ediyor.
     Kızılay Muş Şubesince, yaklaşık 2 ay önce Muş-Bingöl karayolu Zafer Mahallesi mevkinde yapımına başlanan rehabilitasyon merkezinin, kaba inşaatının bitirdiği bildirildi.
     Kızılay Şube Başkanı Cengiz Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente çok kapsamlı bir rehabilitasyon merkezi yapacaklarını belirterek, merkezin her dairesinde mutfak, banyo, odalar, balkon bulunacağını kaydetti.
     Merkezde 700 kişi kapasiteli salonun olacağını ifade eden Koç, merkezin Muştaki önemli bir eksiği kapacağını söyledi.
     Başkan Koç, şunları kaydetti:
     Buraya çok emek verdik. İyi bir iş çıkardık ve çok kısa sürede kaba inşaatı tamamladık. Önümüzdeki sezon da merkezi bitirip, hizmet sunmayı planlıyoruz. Burası Kızılayın çok amaçlı binası olacak. Merkezde psikososyal destek, rehabilitasyon hizmetleri sunulacak. Merkez 65 yatak kapasiteli olacak. Merkez özellikle genç kızlara, hayata hazırlanma ve geleceklerine yön verme anlamında büyük katkı sunacak. Burada yaklaşık 30 ile 40 kişi istihdam edilecek. Kızılay Derneği olarak yatırımın yanında istihdama da önem veriyoruz. Geldiğimiz aşamada, başta valimiz olmak üzere, belediye başkanımız ve İl Özel İdaresi genel sekreterliğimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
     Kızılayın, ulusal bir dernek olduğunu anımsatan Koç, Kızılayın, sadece afet zamanlarında değil, normal zamanlarda da ihtiyaç sahibi kişilerin, ailelerin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını kaydetti.
     Koç, Dar gelirlinin, yoksulun, afete maruz kalanların yardımına koşan Kızılay, yıl içinde her ay düzenli olarak belirlenen ailelere gıda yardımında bulunuyor. Afet olayları dışında da, sürekli olarak halkın yanında olan Kızılay,yardımlarını artırarak sürdürüyor dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muştaki rehabilitasyon merkezinin yapımı sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER