MÜSİAD Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

MÜSİAD Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Filiz: Denizlide jeotermal kaynaklardan bir taraftan elektrik üretilirken, bir taraftan da elektrikli otomobilin pili üretilebilecek


DENİZLİ (A.A) - MÜSİAD Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Necip Filiz, Denizlide jeotermal kaynaklardan bir taraftan elektrik üretilirken, bir taraftan da elektrikli otomobilin pili üretilebilecektir dedi.
     Filiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli otomobil konusunun gündemden düşmemesi gerektiğini belirterek, yerli otomobilin gerek yetersiz petrol kaynaklarından, gerek çevresel etkilerinden dolayı elektrik motorlu olması gerektiğini ifade etti.
     Elektrikli otomobiller konusunda uygulamadaki en büyük problemin enerji kaynağı olan pillerin kapasitelerinin yeterli menzil mesafesine sahip olmaması olduğunu kaydeden Filiz, şöyle dedi:
     Ayrıca bu pillerin ömürlerinin sonsuz olmaması ve üretim maliyetleri göz önüne alındığında bazı endişeleri de beraberinde getiriyor. Ancak ABDde bir firmanın bulduğu teknoloji ile jeotermal enerji kuyularından çıkan sıcak buhardan elektrik üretilmesinden sonra soğutma kulesinde ayrışımı sırasında yüksek kalitede lityum, manganez ve çinko elde edilebilmektedir. Bu materyaller elektrikli arabalardaki pillerin ana hammaddesi olup, Denizlide jeotermal kaynaklardan bir taraftan elektrik üretilirken, bir taraftan da elektrikli otomobilin pili üretilebilecektir. Denizlideki mevcut jeotermal elektrik santrallerinin çıktılarının değerlendirilmesi durumunda araba maliyetinin üçte birini teşkil eden pil maliyeti düşecek ve yerli kaynakların değerlendirilmesi söz konusu olacaktır.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber MÜSİAD Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER