MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Topçu, MTSOyu

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Topçu, MTSOyu ziyaret etti -Topçu: Türkiye dünyaya ayak uydurmak zorunda. Onun için bu Ticaret Kanunu da bizim dünya ticaretimizi yönlendirecektir


MALATYA (A.A) - MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ali Reis Topçu, Türkiyenin dünyaya ayak uydurmak zorunda olduğunu belirterek, yeni Türk Ticaret Kanununun ülkenin dünya ticaretini yönlendireceğini bildirdi.
     Topçu, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Toptaş ve Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odasını (MTSO) ziyaret etti. Ziyarette konuşan Topçu, MÜSİAD Malatya Şubesinin daveti üzerine kente geldiklerini, şubenin yeni binasını açacaklarını söyledi.
     Gazetecilerin ülke ekonomisine ilişkin görüşlerini sorması üzerine Topçu, Türkiye ekonomisinin şu an için iyi yolda olduğunu belirtti. Dernek olarak ülke ekonomisine ilişkin genel değerlendirmelerini geçen hafta yaptıklarını hatırlatan Topçu, Şu anda Türkiyenin önündeki en büyük sorun, ortak gelir tuzağı. Onu aşmamız gerekiyor. Bununla ilgili olarak da Ar-Ge çalışmalarına önem vermemiz ve katma değerli ürünler üretmemiz gerekiyor. İnşallah hükümetimiz bununla ilgili gerekli tedbirleri alacaktır diye konuştu.
     Yeni Türk Ticaret Kanununu da değerlendiren Topçu, kanunun henüz çok yeni olduğunu anımsattı. Topçu, Türkiye dünyaya ayak uydurmak zorunda. Onun için bu Ticaret Kanunu da bizim dünya ticaretimizi yönlendirecektir dedi.
     MTSO Başkan Yardımcısı Sıddık Özdemir de, Malatyalı iş adamlarının dünyanın hemen hemen her ülkesinde bulunduğunu belirterek, bu iş adamlarının, hem ülkenin hem de kentin gelişmesine katkıda bulunduğunu ifade etti.
     Tekstilin lokomotifinin Malatya olduğunu dile getiren Özdemir, ancak son zamanlarda yapılan değerlendirmelerin kendilerini üzmeye başladığını söyledi.
     Özdemir, Topçuya kayısı hediye etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Topçu, MTSOyu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER