Müteahhitlerden Vali Balkanlıoğluna ziyaret

Müteahhitlerden Vali Balkanlıoğluna ziyaret -Balkanlıoğlu: Müteahhit arkadaşların eğitimlerden geçip kalifiye olması, şehir mimarisi ve dokusunu güzelleştirecek önlemleri alması, geleceğimiz için çok önemli


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, müteahhitlerin eğitimlerden geçip kalifiye olması, şehir mimarisi ve dokusunu güzelleştirecek önlemleri almasının, ülkenin geleceği bakımından çok önemli olduğunu bildirdi.
     Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Müteahhitler Derneği Başkanlığına seçilen Hüseyin Şehitoğlu ile yönetim kurulu üyelerini makamında kabulünde yaptığı konuşmada, Şehitoğlu ile yeni yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.
     İnşaat sektörünün, Türkiyenin dinamik sektörlerinden biri olduğuna dikkati çeken Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     İnşaat sektörüne endeksli strafor, çivi, demir ve kereste gibi birçok alan, sektör yavaşladığında durgun hale geliyor. Arz ve talep dengesi içinde şehre güzellik veren, albenisi olan, kullanışlı, güzel binalar yapılıyor. Bunlar şehre doku veren, ruh veren binalardır. Yurt dışında da bu fikri destekleyecek birçok yapı var. Oralardaki binaların dış görünüşlerine de çok önem veriyorlar ve mevzuatları da bunu destekleyici nitelikte. Türkiyede karşılaştığımız kötü yapılar var. İmkanı olan Ben müteahhidim demiş ve binalar yapmış. Parası olup hiçbir belgesi, diploması olmadan müteahhit olduğunu iddia eden ve bina yapan kişilere günümüzde de rastlıyoruz. Müteahhit arkadaşların eğitimlerden geçip kalifiye olması, şehir mimarisi ve dokusunu güzelleştirecek önlemleri alması, geleceğimiz için çok önemli.
     Şehitoğlu da Afyonkarahisarda en önemli sektörlerden birinin inşaat sektörü olduğunu ve ilde bu alanda faaliyet gösteren 200ü aşkın firma bulunduğunu söyledi.
     Bu firmaların bir araya gelerek kurduğu Afyonkarahisar Müteahhitler Derneğinin olağan genel kurulunda başkanlığa seçildiğini hatırlatan Şehitoğlu, Yeni yönetim kurulunun başkanı olarak eski yönetim ve denetim kurullarına emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Derneğimizi daha güzel yerlere taşımak için el birliğiyle gayret göstereceğiz dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Müteahhitlerden Vali Balkanlıoğluna ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER