Müzayedede bu kez at arabası satılacak

Müzayedede bu kez at arabası satılacak -İstanbulda düzenlenecek müzayedede 19. yüzyılın başlarına ait İngiliz yapımı at arabası 18 bin 500 liradan satışa sunulacak -Pera Mezat Müzayedecilik Genel Koordinatörü Tekin: Türk müza


ANTALYA (A.A) - Hüseyin Kanber - İstanbulda düzenlenecek müzayedede İngiliz yapımı at arabası 18 bin 500 liradan satışa sunulacak.
     Pera Mezat Müzayedecilik Genel Koordinatörü Samet Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 Ocak Pazar günü Pera Palace Otelde düzenlenecek Pera Mezat Karma Eserler Müzayedesinde birbirinden değerli objeler, hatlar, tablolar, seramik eserler ile cam ve el yazması değerli kitapların yer alacağını söyledi.
     Müzayedede 18. yüzyıla ait namlu ve sap yüzeyi altın kakma ayet dekorlu kın, sap yüzeyi mercan ve firuze taşlarla süslü Osmanlı hançeri ile 19. yüzyıl Bohemya (Çek Cumhuriyetinde cam imalatıyla ünlü şehir) imalatı Osmanlı sarayları için özel üretim kırmızı kesme camdan mamul büyük boy harem nargilesinin en çekici ürünlerin başında yer aldığını bildiren Tekin, müzayedede ayrıca 1800lü yıllarda imal edilmiş Osmanlı kadın ayakkabıları, gramafon, harita, tespih, hat, mobilya ile Osmanlı dönemindeki önemli hattatların el yazması eserlerinin yer aldığı 800 çeşit ürünün meraklılarının beğenisine sunulacağını anlattı.
     Tekin, yeni yılın ilk müzayedesine koleksiyonerler ve antika meraklılarının yoğun bir katılımının beklendiğini belirtti.
    
     -Türk müzayedelerinde ilk-
    
     Tekin, müzayedenin en ilgi çekici ürünlerinden birinin 1870te yapıldığı bildirilen İngiliz yapımı, maun ceviz ağacı ve demirden mamul orijinal at arabası olduğunu kaydederek, Türk müzayedelerinde ilk kez bir at arabası satışa sunuluyor. Çok temiz durumda, hatta kullanılabilecek kadar sağlam olan at arabasının döşemeleri ise deri ve temiz. Paşa konağında kullanıldığı düşünülen ve iki kişilik olan at arabasının arka koltukları da katlanabilen yüksek kalite malzeme ve işçiliğiyle dikkat çekiyor dedi.
     Tekin, at arabasının 18 bin 500 lira açılış fiyatıyla satışa sunulacağını bildirdi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Müzayedede bu kez at arabası satılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER