Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları -MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bozyel: Burmadaki Müslümanlara uygulanan şiddet, Türkiyede de büyük bir üzüntüye neden oldu


ANKARA (A.A) - MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Burmadaki (Myanmar) Müslümanlara uygulanan şiddetin Türkiyede de büyük bir üzüntüye neden olduğunu belirtti.
     Bozyel, yaptığı yazılı açıklamada, bir halkın yalnızca dini, mezhebi ya da etnik kimliğinden dolayı uğradığı zulmü, Bosnada Karabağda, Doğu Türkistanda, Irakta, Filistinde gören insanlığın, bugün de buna Burmada şahit olunduğunu ifade etti.
     Burmalı Müslümanlara karşı yapılan şiddet olaylarının insanlık suçu olduğunu belirten Bozyel, Burmadaki Müslümanlar öldürülmekte, işkence görmekte, yakılmakta, yerlerinden yurtlarından edilmektedirler. Aç, sefil ve perişan bir vaziyette, her türlü sağlık şartlarından uzak kendi kaderlerine terk edilmiş bir vaziyette, sahipsizdirler. Katliamdan kaçanlar mülteci kamplarında çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verirken, özellikle çocukların durumu ise çok kötüdür ifadelerini kullandı.
     Bozyel, Burmadaki (Myanmar) Müslümanlara uygulanan şiddetin Türkiyede de büyük bir üzüntüye neden olduğunu belirtti.
     Abbas Bozyel, AK Partinin İslam Konferansı Teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Parlamentosunu harekete geçirecek diplomatik girişimleri başlatması gerektiğini de kaydetti.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER