Necmettin Erbakanın vefatının 2. yılı

Necmettin Erbakanın vefatının 2. yılı -Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu: -Amerika Birleşik Devletleri, Lozan Antlaşmasını tanımayan tek devlettir, bizim sınırlarımızı tanımıyor, sınırlarımızı bile tanımayan bi


TOKAT (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Amerika Birleşik Devletleri Lozan Antlaşmasını tanımayan tek devlettir, bizim sınırlarımızı tanımıyor, sınırlarımızı bile tanımayan bir devlet, nasıl stratejik müttefikimiz olabilir- dedi.
     Karamollaoğlu, Prof. Dr. Necmettin Erbakanı Anma Haftası kapsamında Hüseyin Akbaş Spor Salonunda, düzenlenen programa katıldı.
     Karamollaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Necmettin Erbakanın hayattayken Tokata fabrika açılışlarına geldiğini belirterek, Ama bugün bu fabrikaların hiç birisi kalmadı. Organize Sanayi Bölgesi kuruldu, Tokat bundan istifade etti ama yeterince değil diye konuştu.
     Refahyol Hükümeti döneminde Erbakanın D8i kurduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, 8 devlet, toplam nüfus bir milyar ama çok zengin petrol kaynaklarına sahip. Erbakan hocamız D8in imza töreninin ardından istifa etti. D8lerin prensipleri belli. Eğer buna riayet edilsin dünyaya huzur gelirdi. Ne diyor orada- Biz problemleri savaşla değil barışla çözeceğiz. Çatışarak değil diyalogla çözeceğiz ifadelerini kullandı.
     Refah Partisinin kapatılmasından sonra Fazilet Partisinin açıldığını anımsatan Karamollaoğlu, şunları kaydetti:
     Ondan sonra Fazilet kuruldu, Fazilet bölündü bugün ki iktidarda bulunan arkadaşlar, Hocanın yolunda gidilince bu iş olmuyor dediler. Kendilerine göre bir yol seçtiler. Ama bu yolun çıkmaz olduğunu öyle zannediyorum ki anlamaya başladılar veya anlayacaklar. O yolda şunu söyledim ben, bizim prensiplerimiz belli önce ahlak ve maneviyat, ekonomik kalkınma ve güçlü bir sanayi, yeni bir dünya olacak İslam Birliği ile. Onlar hayır, Avrupa Birliği bizim medeniyet projemiz dediler. Avrupa Birliği, Haçlıların ruhunu taşıyan birlik. Bizim nasıl medeniyet projemiz olacak- Avrupa Birliğine bizi almazlar kendileri de biliyorlar, almayacaklar ama bizi çürütecekler. Kabul etmemiz mümkün olmayan dayatmalarda bulunuyorlar ve bulunacaklar. Arkasından iktidar, Amerika ve İsrail stratejik müttefikimizdir dedi. Amerika Birleşik Devletleri, Lozan Antlaşmasını tanımayan tek devlettir, sınırlarımızı tanımıyor, sınırlarımızı bile tanımayan bir devlet nasıl stratejik müttefikimiz olabilir-
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Necmettin Erbakanın vefatının 2. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER