Nemruttan müzik sesi yükselecek

Nemruttan müzik sesi yükselecek -Adıyamanda bir grup genç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ilk filarmoni orkestrasını kurdu -Orkestranın kurucusu ve şefi Oğuz: -Nemrut Dağı ve Perre Antik Kentinde konser vermeyi d


ADIYAMAN (A.A) - Mehmet Fatih Aslan - Adıyamanda bir grup genç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ilk filarmoni orkestrasını kurdu.
     Orkestranın kurucusu ve şefi Özgür Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orkestralarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk olmasının yanı sıra tek olma özelliği taşıdığını da söyledi.
     Kurdukları orkestra ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki yetenekli insanları gün yüzüne çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Oğuz, Büyük şehirlerde olduğu gibi burada da kıymetli, yetenekli insanlar var. Amacımız bunların önünü açarak, onlara yeni ufuklar açmak dedi.
     Kurdukları filarmoni orkestrasında 20 kişilik ekiple 2 aydır çalışmalara devam ettiklerini anlatan Oğuz, orkestra üyelerinin lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra mezunlardan oluştuğunu dile getirdi.
     Klasik müzikte Doğu ve Güneydoğunun bilinen yüzü olmayı hedeflediklerini vurgulayan Oğuz, Bölgenin kötü imajını ortadan kaldırarak, kültür ve sanatla anılmasını istiyoruz diye konuştu.
     Kurdukları orkestranın yurt içinin yanı sıra yurt dışından da ilgiyle karşılandığını aktaran Oğuz, şöyle devam etti:
     İtalyadan tutun da Amerikaya kadar klasik müzikle uğraşan, albüm çalışması yapan insanlar bize mesaj yolluyorlar. Dünya çapında çıkacakları turnelerin Türkiye ayağını bizimle beraber gerçekleştirmek, aynı sahneyi paylaşmak istiyorlar. Yine İstanbuldan çok kıymetli gruplardan teklifler geliyor. Şu anda biraz zamana ihtiyacımız var. Bu yüzden tekliflere hemen evet demiyoruz. İlerleyen zamanlarda bu teklifleri değerlendireceğiz.
    
     -Nemrut Dağında konser vermeyi düşünüyoruz-
    
     Oğuz, kurdukları orkestra ile Adıyamanın tarihi yerlerinde konser vermek istediklerini söyledi.
     Bu kapsamda Nemrut Dağı ve Perre Antik Kentinde konser vermeyi düşündüklerini dile getiren Oğuz, Böylelikle Adıyamanın tarihi yerlerinin tanıtımına da katkı sunacağız dedi.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünde okuyan Soner Öcal da yan flüt çaldığı orkestranın Adıyamanda kurulmasının bölge için bir şans olduğunu söyledi.
     Arkadaşlarıyla birlikte güzel çalışmalara imza atacaklarını ifade eden Öcal, Türkiyede büyüyen ve gelişen bir orkestra olacağımızı düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda kendimizi farklı alanlarda, değişik eser ve repertuvarlarla gösterdikçe daha çok tanınacak ve Adıyamanın ve Türkiyenin önemli bir orkestrası haline geleceğiz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Nemruttan müzik sesi yükselecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER