Nemrut Dağına gelen ziyaretçi sayısı düştü

Nemrut Dağına gelen ziyaretçi sayısı düştü -UNESCO tarafından dünyanın 8. harikası olarak adlandırılan Nemrut Dağını geçen yıl 57 bin kişi ziyaret etti


ADIYAMAN (A.A) - UNESCO tarafından dünyanın 8. harikası olarak adlandırılan Nemrut Dağına geçen yıl 57 bin turist geldi.
     Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl Nemrut Dağına gelen turist sayısının Suriyedeki olaylardan dolayı düştüğünü söyledi.
     Nemrutu 2011de 79 bin kişinin ziyaret ettiğini anımsatan Ekinci, geçen yıl ise bu sayının özellikle Suriyede yaşanan karışıklıktan dolayı 57 bine gerilediğini ifade etti.
     Suriyede meydana gelen olayların bölge turizmini de etkilediğini öne süren Ekinci, Her ne kadar bölgemiz bu yerlerden uzak olsa da özellikle yabancı turistler, o bölgede savaş var diyerek, gelmekten vazgeçiyorlar. Maalesef bundan ilimiz de etkileniyor. Adıyamanda özellikle terör olayları hiç olmamasına rağmen, bu da olumsuz etki yaratıyor dedi.
    
     -Menzil ve Sahabe Saffan Bin Muattalın kabri-
    
     Ekinci, Adıyamanın inanç turizminde yakın zamanda önemli gelişmelerin yaşanacağını işaret ederek, Menzil ve Sahabe Saffan Bin Muattalın kabrinin kentte bulunmasından dolayı binlerce yerli turistin de Adıyamana geldiğini söyledi.
     Sahabe Projesinin hayata geçirilmesiyle Adıyamanın Türkiyenin sayılır turizm kentlerinden birisi olacağını vurgulayan Ekinci, şunları kaydetti:
     Türkiyede yeri kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Sahabe Saffan Bin Muattalın kabrinin Adıyamanda bulunması ilimiz için çok önemli. Kısa bir süre sonra hayata geçirilmesi öngörülen Sahabe Projesinin Adıyaman ve ülke turizmi için önemli olduğuna inanıyorum.
     Yaptığımız çalışmalar neticesinde inanç turizmi için sadece bir firma Adıyamana günde 20 otobüs yerli turist getiriyor. Yaptığımız araştırmada ayrıca hava yolu ile gelenlerin birçoğu da kentimize genel olarak inanç turizmi için geliyorlar
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Nemrut Dağına gelen ziyaretçi sayısı düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER