Nemrut Krater Gölü her mevsim ayrı

Nemrut Krater Gölü her mevsim ayrı güzel -Bitlis Valisi Yurdakul: -Nemrut Krater Gölü tescilli bir yer. Gölün yurt dışında düzenlenen fuarlarda tanıtılması gerekiyor


BİTLİS (A.A) - Avrupanın 25 mükemmel destinasyonu arasında yer alan Nemrut Krater Gölü, her mevsim ayrı güzelliğe bürünüyor.
     Bitlisin kuzeyinde, Tatvan ilçe sınırları içinde bulunan ve yüksekliği 2 bin 935 metre olan Nemrut Krater Gölü, Doğu Anadolu Bölgesinde keşfedilmeyi bekleyen doğa harikalarının başında geliyor.
     Makedonya İmparatoru Büyük İskenderin doğu seferinde keşfettiği ve tarih kitaplarında, Büyük İskenderin Cenneti olarak bahsedilen Nemrut Krater Gölü, sıcak ve soğuk su gölleri, buhar bacaları ve buz mağarasıyla ziyaretçilerine çok sayıda farklılığı bir arada sunuyor.
     Kışın kayak sporunun yapıldığı Nemrut Dağı, yaz mevsiminde de onlarca kuş türüne ve endemik bitkilere ev sahipliği yapıyor.
     Vali Veysel Yurdakul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nemrut Krater Gölünün promosyonunun ve tanıtımının çok önemli olduğunu belirterek, Kuzey Van Gölü Projesi kapsamında yer alan gölün, önemli bir destinasyon merkezi olduğunu söyledi.
     Avrupalı Seçkin Destinasyonları (EDEN) Projesi kapsamında Avrupada ödül alan gölün, tanıtımını önemsediklerine değinen Yurdakul, şöyle konuştu:
     Nemrut Krater Gölü tescilli bir yer. Gölün yurt dışında düzenlenen fuarlarda tanıtılması gerekiyor. Kuzey Van Gölü Projesi kapsamında bir takım altyapı ihtiyaçları realize etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede, Nemrut Krater Gölüne kadar olan yolu asfaltla kaplayacağız. Ayrıca göl ve çevresinin bakımı, temizliği için çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda Tatvan ve Ahlat belediyelerine görev verdik ve bu alanlarda bakım yapılacak. Bundan sonra temizlik sorunu yaşanmayacak.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Levent Harman / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Nemrut Krater Gölü her mevsim ayrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER