Neşet Ertaşı anlatan kitap memleketinde tanıtıldı

Neşet Ertaşı anlatan kitap memleketinde tanıtıldı -Doç. Dr. Parlakın Garip Bülbül Neşet Ertaş adlı kitabının tanıtımı Kırşehirde yapıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KIRŞEHİR (A.A) - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erol Parlakın, 16 yıl üzerinde çalıştığı, bin 500 sayfadan oluşan 2 ciltlik Garip Bülbül Neşet Ertaş isimli eseri Kırşehirde tanıtıldı.
     Parlak, bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Neşet Ertaşın adını, sanatını ve felsefesini yaşatabilmek ve gelecek kuşaklara aktarabilmek adına hazırladığı kitabın tanıtımının Kırşehirde yapılmasının anlamlı olduğunu söyledi.
     Parlak, şöyle devam etti:
     Elbetteki bu çalışma, Neşet Ertaşın doğduğu topraklarda başlamalıydı. Çünkü, ateşin yandığı yer burası, ocak burası. O yüzden bugün buradayız. Ne mutlu ki, Neşet Ertaş gibi, tarihe mal olmuş, tarihin kaydettiği ender simalardan bir tanesini bir nebze olsun anlayabilmiş olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bilmiyorum, ne kadar anlatabildim. Bin 500 sayfaya yakın bir kitap oldu. Neşet usta anlat anlat bitmez, büyük bir derya. Sanatını anlatabilmek adına ön bilgiler ve tarihi bilgiler de vermeye çalıştım. Kitabı tamamlayıp sizlere arz etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu gururu yaşattığı için Kırşehirlilere teşekkür ediyorum.
     Aslen Kırşehirli olmamasına rağmen, ruhen kendisini hep Kırşehirli olarak hissettiğini belirten Parlak, Neşet Ertaş vasıtasıyla 1986 yılından itibaren onlarca defa Kırşehire geldiğini ve bu kültürü yakından tanıdığını dile getirdi.
     Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, Neşet Ertaşın ölümünün Kırşehir ve Türkiyede derin üzüntüye neden olduğunu söyledi.
     Bahçeci, Bedenen aramızdan ayrılsa bile, onun ruhu, müziği bu topraklarda yüzyıllarca yankılanmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz de bir görev olarak, onun eserlerini, müziğini yaşatma adına elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz dedi.
     Konuşmaların ardından, Erol Parlak, Neşet Ertaşın eserlerinden oluşan müzik dinletisi sundu.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Neşet Ertaşı anlatan kitap memleketinde tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER