NEÜden bir Erasmus anlaşması daha

NEÜden bir Erasmus anlaşması daha


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) ile ile İspanyanın Extramadura Üniversitesi arasında Erasmus anlaşması imzalandı.
     NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İspanyanın köklü üniversitelerinden Extramadura Üniversitesi Rektörü Segundo Píriz ile Erasmus anlaşması imzaladı.
     Rektör Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Funda Yılmaz Nalbantoğlu ve Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Serkan Başar ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE personeli Ali Kemal Erim, Nevşehir Üniversitesi, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Comenius Regio (Bölgesel Ortaklıklar) projesi kapsamında çeşitli inceleme ve ziyaretler yapmak üzere İspanyanın Madrid ve Caceres kentlerine gitti.
     İşgücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak için üniversiteler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruşları arasında işbirliğinin artırılması konulu proje kapsamında İspanyada çeşitli ziyaretlerde bulunan Rektör Kılıç ve beraberindeki heyet, Rektör Segundo Pirizin davetlisi olarak Extramadura Üniversitesini ziyaret etti ve Erasmus ikili anlaşması imzaladı.
     Erasmus programında 2010 yılında akredite olmuş bir üniversite olmalarına rağmen Avrupada çok sayıda üniversite ile Erasmus anlaşması imzaladıklarını belirten Kılıç, her ay yeni bir üniversite ile anlaşma imzaladıklarını kaydetti.
     İlk yıllardaki gibi üniversite olarak Erasmus ikili anlaşmaları yapmak üzere ortak arayan bir üniversite olmaktan çıkıp artık Avrupadaki üniversiteler tarafından ortak olmak konusunda teklifler alan bir üniversite haline geldiklerini belirten Kılıç, 2013-2020 yılları arasında uygulanacak yeni Erasmus programı ile Türkiyede en çok Erasmus anlaşması olan ve her geçen yıl daha çok öğrenci ve personelin yurt dışı hareketlilik sağladığı bir üniversite olmayı hedeflediklerini söyledi.
     Extramadura Üniversitesinin ortaklık teklifinden ve davetinden büyük memnuniyet duyduklarını da belirten Kılıç, kendilerini dünyanın en büyük kültürel miraslarından biri olan Kapadokya bölgesine davet etti.
     Kılıç, Erasmus ikili anlaşmalarının yanı sıra Kore, Çin ve Japonya gibi uzak doğu ülkelerindeki üniversitelerle de görüşmeler içerisinde olduklarını ve önümüzdeki aylar içerisinde bu ülkelerden çok sayıda üniversite ile ikili anlaşma imzalayacaklarını söyledi.
     Japonya ve Koreden bazı üniversitelerden davet aldıklarını belirten Kılıç, farklı alanlarda dünyada ilk bin üniversite içerisinde bulunan üniversiteleri taradıklarını ve iş dünyası ihtiyaçları doğrultusunda lisans ve lisansüstü seviyesinde eğitimler ve MBA programları bulunan üniversiteler ile anlaşma yapmayı hedeflediklerini kaydetti.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜden bir Erasmus anlaşması daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER