Nevşehirde Ekmek İsrafını Önleme kampanyası

Nevşehirde Ekmek İsrafını Önleme kampanyası


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde Ekmek İsrafını Önleme kampanyası bilgilendirme toplantısı Vali Abdurrahman Savaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
     Türkiye genelinde başlatılan ve Nevşehirde de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından desteklenen Ekmek İsrafını Önleme kampanyası bilgilendirme toplantısı Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleştirildi.
     Toplantıya Vali Savaş, Belediye Başkan yardımcısı Yusuf Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.
     Programda konuşan Vali Savaş, ekmek israfının gün geçtikçe artığının gözlemlendiğini bunun içinde toplumun herkesiminin bu gibi kampanyalarla bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Türk geleneklerinde ekmeğin yerinin çok farklı olduğunu bundan dolayı bir çok deyimlerimizde ekmek kelimesinin farklı anlamlarda kullanıldığını belirten Savaş, toplumumuzda bu kadar önemli bir yere sahip ekmeğin israfının da önüne geçilmesi lazım geldiğini kaydetti.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz da, dünyada gıda ürünlerinin 3te birinin israf edildiğini ülkemizde ise dini inançlarımızda, kültürel yapımızdan dolayı bu oranın biraz daha düşük olduğunu belirtti.
     Dünyada gıda ihtiyacı olan açlık sınırında 870 milyon insanın var olduğunu buna rağmen dünyada 1 milyar 300 milyon ton gıda israfı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, gıda israfı içinde ekmek israfının önemli bir yer tutuğunu ekmek israfından ülke ortalamamızın yüzde 5.9, Nevşehir ortalamasının ise yüzde 3 olduğunu kaydetti.
     Yılmaz, Türkiyenin un ihracının yıllık 1 buçuk milyar TL olduğunu ülkemizde yapılan ekmek israfının da bu rakama eş değer olduğunu ifade etti.
     Konuşmaların ardından Nevşehirde bulunan fırın ve unlu mamul üreten firmalarda çalışanlara yönelik açılan Hijyen Eğitimine katılan 130 kişiye sertifikaları Vali Savaş tarafından verildi.
     Program sonunda ise davetlilere bayat ekmelerden yapılan yiyeceklerden ikram edildi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Nevşehirde Ekmek İsrafını Önleme kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER