Niğdede okul sütü dağıtımı başladı

Niğdede okul sütü dağıtımı başladı


NİĞDE (A.A) - Niğdede 189 okulda 27 bin öğrenciye okul sütü dağıtımı başladı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında, Niğde Hazım Tepayran İlkokulunda düzenlenen süt dağıtım törenine, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen ve öğrenciler katıldı.
     Vali Yardımcısı Türkoğlu, yaptığı konuşmada, Çocuklarımızın gelişimi açısından önemli bir besin kaynağı olan süt alışkanlığının, öğrenciler ve aileleri tarafından benimsenmesi gerekiyor dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise, Biz bu program sayesinde öğrencilerimize süt içme alışkanlığı kazandırmayı, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle eğitim yılı sonuna kadar haftada 3 gün düzenli olarak süt dağıtımı yapacağı diye konuştu.
     Program kapsamında, il genelinde 189 okulda özel okul, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 200 mililitre ambalajlı, yağlı, sade içme sütü dağıtılacak.
    
     Muhabir: Murat Kaya
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Niğdede okul sütü dağıtımı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER