Niğdede üstün zekalılar için okul açıldı

Niğdede üstün zekalılar için okul açıldı


NİĞDE (A.A) - Niğdede, üstün zekalı ve özel yetenekli çocukların eğitimine yönelik Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) açıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, yaptığı yazılı açıklamada, okula Fatih Sultan Mehmetin hocası ve fethin mimarı ilim adamı Akşemseddinin ismini verdiklerini belirtti.
     Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezinin açılması ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığından onayın geldiğini ifade eden Ekinci, okulun amacının üstün veya özel yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.
     Başarısız öğrenci olmadığını belirten Ekinci, şunları kaydetti:
     Her çocuğumuzun başarılı olduğu bir alan mutlaka vardır. Önemli olan öğrencilerin bilgi, yetenek ve ilgilerini keşfedebilmek. Bilim ve Sanat Merkezlerinin amacı da öğrencilerde gizli cevherleri bulmak olarak özetlenebilir. Niğdede yetenekli ve üstün zekalı çocuklarımızın fazlaca olduğuna inanıyorum. Bu merkezden eğitim alacak öğrencilerimiz Niğdeye, Türkiyeye ve hatta dünyaya faydalı çocuklar olarak yetişeceklerdir. İlimize hayırlı olsun.
     Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezinin bir okul değil, okul dışında eğitim veren bir merkez olduğunu kaydeden Ekinci, Niğdenin eğitimdeki başarı çıtasının artarak devam edeceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Niğdede üstün zekalılar için okul açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER