Niğde Üniversitesinde öğretim üyelerine teşvik ödülü

Niğde Üniversitesinde öğretim üyelerine teşvik ödülü verildi


NİĞDE (A.A) - Niğde Üniversitesi (NÜ), Uluslararası Atıf Endeksi kapsamında taranan dergilerde, 2012 yılında bilimsel yayınları bulunan öğretim üyelerine teşvik ödülü verdi.
     Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, Niğde Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Emin Özdemir, fakülte dekanları, öğretim elemanları ve idari personel katıldı.
     Törende konuşma yapan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür şunları söyledi:
     Üniversitelerin var oluş nedeni eğitim-öğretim imkanı sağlamak, sosyal sorumluluk ve bilgi üretmektir. Verilen eğitimin kalitesi yetiştirilen insan gücünün niteliğine, üretilen bilginin kalitesi ise ortaya konulan bilimsel çalışma ve yayınların niteliğine göre değerlendirilir. Bu nedenle, üniversitelerin bilgi üretmeye teşvik edilmesi büyük önem taşımaktadır. Üniversiteler, sanayi ile işbirliğini çok daha güçlü bir noktaya taşımak ve ürettiği bilgiyi en kestirme yoldan toplumsal faydaya dönüştürmek zorundadır. Üniversitemiz bu doğrultuda şimdiye kadar oldukça büyük ve önemli adımlar attı. Ülkemizin ve bölgemizin önemli sanayi kuruluşlarıyla ortak yürüttüğümüz bilimsel çalışma ve projelerin yanı sıra, yakın zaman önce Bakanlar Kurulu kararı ile resmiyet kazanan ve yönetici şirket kurma faaliyetleri hızla sürdürülen Niğde Üniversitesi TEKNOPARKı, bu adımların bir örneği niteliğindedir.
     Konuşmanın ardından Rektör Görür, teşvik ödülü almaya hak kazanan öğretim üyelerine başarı belgesi verdi.
    
     Muhabir: Murat Kaya
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Niğde Üniversitesinde öğretim üyelerine teşvik ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER