Nijer Eğitim Bakanı İbrahim Gediz Üniversitesinde

Nijer Eğitim Bakanı İbrahim Gediz Üniversitesinde


İZMİR (A.A) - Nijer Eğitim Bakanı Mariama Elhac İbrahimin Gediz Üniversitesinde öğrenim gören vatandaşlarıyla bir araya geldiği bildirildi.
     Gediz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nijer Eğitim Bakanı İbrahim, Gediz Üniversitesinde öğrenim gören ülkesinden öğrencileri görmeye geldi.
     Nijerli gençlere sürpriz yapan kadın bakan, İzmirin eğitim için ideal kent olduğunu belirterek daha fazla öğrencinin burada eğitim almasını sağlayacaklarını dile getirdi.
     İbrahim, ziyarette şunları kaydetti:
     "Öğrencilerimizin neden burayı tercih ettiğini gelince daha iyi anladım. Pek çok ülkeden öğrencisi ve akademisyenleri bulunan böyle uluslararası standartlarda bir üniversiteyi karşımda bulduğum için mutlu oldum. İzmir, her şeyiyle eğitim için ideal bir kent, burada Nijerden daha çok öğrencinin eğitim görmesi için çalışacağım. İki ülke arasında ilişkiler giderek artıyor. Dostluğumuz ve ortaklıklarımız bu gençler sayesinde gelecekte daha da ilerleyecek. Onlar, Türkiye ile Nijer arasında köprü olacak."
     Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de Nijer Eğitim Bakanına teşekkür etti.
     Çevik, Gediz Üniversitesinin İzmirden tüm dünyaya dostluk ve kardeşlik tohumları ektiğini dile getirerek, "Türkçe konuşan, bizi tanıyan misafir öğrencilerimiz mezun olup ülkelerine döndüklerinde eminim ki çok iyi konumlara gelecek. İşte o zaman bugünkü çabalarımız karşılık bulacak ve bu gençler bizim en büyük gurur kaynaklarımız olacak" dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Nijer Eğitim Bakanı İbrahim Gediz Üniversitesinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER