NKÜde eğitim alan yabancı öğrenci sayısı

NKÜde eğitim alan yabancı öğrenci sayısı artacak -NKÜ Rektörü Prof. Dr. Şimşek: Uluslararası tanınmada ve üniversitenin gelişmişliğini göstermede yabancı öğrenci sayımızı 500ün üzerine çıkarmalıyız


TEKİRDAĞ (A.A) - Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversitedeki yabancı öğrenci sayısını 500ün üzerine çıkarmak istediklerini bildirdi.
     Şimşek, düzenlediği basın toplantısında, NKÜnün öğrenci merkezli, tüm alanlarında en son güncel bilgiye sahip ve gerekli donanıma sahip yönetim ve öğretim kadrosunun bulunduğunu belirterek, ülkesine, geleneklerine, kültürüne ve çağdaş değerlere bağlı, sorgulayıcı, analiz ve sentez yapabilme gücüne sahip, kurum kültürü oluşmuş mezunlar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Şimşek, gerek ulusal ve gerekse uluslararası çalışmalar ve işbirlikleri ile bir dünya üniversitesi olduklarını kaydetti.
     Rektör Şimşek, NKÜnün, aralarında Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Hollanda ve ABD gibi ülkelerinde de bulunduğu 16 farklı ülkedeki üniversitelerle işbirliği yaptıklarını belirterek, 29 farklı yükseköğretim kurumu ile uluslararası işbirliği protokolü imzaladıklarını ifade etti.
     Şimşek, ERASMUS Programı kapsamında 15 ülkede, 72 yükseköğretim kurumu ile 91 anlaşma imzaladıklarını anlatarak, program çerçevesinde üniversitelerine 11 öğrencinin geldiğini ve 172 öğrencinin de anlaşmalı oldukları üniversitelere gönderdiklerini bildirdi.
     NKÜdeki yabancı öğrenci sayısının üniversitelerin gelişmişliği açısından önemli olduğunu ifade eden Şimşek, NKÜde 192 yabancı öğrenci var. Uluslararası tanınmada ve üniversitenin gelişmişliğini göstermede yabancı öğrenci sayımızı 500ün üzerine çıkarmalıyız. NKÜ, Avrupa Yabancı Dil Ortak Çerçevesi esaslarına uygun olarak, profesyonel, kültürel ve sosyal hayatta gerekli dil iletişimi yeterliliğinde yabancı dil eğitimi veriyor diye konuştu.
     Prof. Dr. Şimşek, NKÜde Bilimsel Araştırmalar ve Teknoloji Merkezinde (NABİLTEM) 11 Eğitim ve Araştırma Laboratuvarında bilimsel araştırmalar yapıldığını anlatarak, kendi kaynaklarıyla 2010da 149 bin lira bütçe ayılarak 56 proje, 2011de 210 bin lira bütçe ayrılarak 37 proje ve geçen yıl 884 bin lira ile 108 projeyi finanse ettiklerini anlattı.
    
     Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber NKÜde eğitim alan yabancı öğrenci sayısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER