NT Mağazaları 152. şubesini Muşta açtı

NT Mağazaları 152. şubesini Muşta açtı


MUŞ (A.A) - NT Mağazaları 152. şubesini Muşta açtı.
     İstasyon caddesi Vali Konağı karşısında hizmete açılan mağazanın açılışına Vali Ali Çınar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, NT Mağazaları Halkla İlişkiler Müdürü Kadir Tekgül ve davetliler katıldı.
     Açılış öncesi konuşan Tekgül, NT ailesi olarak Muşta hizmet vermekten mutluluk duyacaklarını söyledi.
     NT mağazalarının daha çok kitapla buluşma noktası olarak görüleceğini belirten Tekgül, şöyle konuştu:
     Türkiyede kitap okumayla ilgili sosyal aktiviteler bulunmakta. Bu valilikler nezdinde, daha önce Malatya ve Mersinde yapılmıştı. Kitap okuma rekor denemeleri yapıldı ve bunlar Guinness Rekorlar Kitabına girdi. Türkiyeye okuma alışkanlığı kazandırmak için sosyal sorumluluk projeleri hazırlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle, Türkiyeye okuma alışkanlığı kazandırırken diğer yandan da bu alanda dünya rekorları kırıyoruz. Okuma ve kitabı sevdirme çabalarımız sadece çocuklarla sınırlı değil. 7den 70e herkesin okuması ve kitabı sevmesi için pek çok çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmaları sosyal sorumluluk olarak kabul ediyoruz. Bu sorumluluğu sürdürmek istiyoruz.
     Vali Çınar ise, kitap ve kırtasiye malzemesi satan yerlerin ticarethane olarak görülmemesi gerektiğini kaydetti.
     Kitap satışı yapılan yerlerin, aynı zamanda o şehrin eğitimine ve kültürüne katkı sağladığını belirten Çınar, şunları ifade etti:
     NT mağazaları da eğitim ve kültüre katkıda bulunmak için ilimizde hizmet verecek. Kitaplar, eğitim, kültür ve manevi hayatın gelişmesine katkı sağlar. Kitap satışı yapılan yerleri açmak güzeldir. Ancak daha güzel olansa kitap satışı yapılan yerlerden kitap alıp okumaktır. Maalesef özellikle büyük yaşlarda okumayı iyice bırakıyoruz. Halbuki eğitim ve kültürel gelişme sürekli bir ihtiyaçtır. Biz sadece okul yıllarında eğitim alıp ondan sonra eğitim imkanlarından ve eğitim yerlerinden uzaklaşıyoruz. Bu durum bize çok olumsuz şeyler yaşatıyor. İnsanlar okuyarak kendilerini geliştirebilir.
     Yapılan konuşmaların ardından mağazanın açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber NT Mağazaları 152. şubesini Muşta açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER