Ödenen tazminatın geri istenmesi

Ödenen tazminatın geri istenmesi -Kuşadasında 2005 yılında minibüste bomba patlaması sonucu hayatını kaybeden gencin ailesi, kendilerine verilen 70 bin lira tazminatın mahkeme kararıyla geri istenmesine tepki gösterdi


AYDIN (A.A) - Kuşadasında 16 Temmuz 2005 tarihinde minibüste bomba patlaması sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Deniz Tutumun ailesi, kendilerine verilen 70 bin lira tazminatın, temyizde Danıştay tarafından Devletin hizmet kusuru olmadığı gerekçesiyle bozulmasına tepki gösterdi.
     Kuşadası ilçesindeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Deniz Tutumun annesi Sevim ve babaŞahin Tutum, Aydın İdare Mahkemesinin olayı terör diye değerlendirdiğini, Danıştayın, aldığınız tazminatları geri ödeyin kararı aldığını belirterek, şöyle konuştu:
     Mahkeme sonucuna göre, devlete bu parayı faiziyle geri ödeyeceğiz. Bir arabamız, bir evimiz, bir de emekli maaşlarımız var. Onları ortaya koyarız, devlet bundan alacağını alır, bize ne kalırsa o kalır. Mahkeme, zamanında devletin kusuru yoktur deseydi bugünkü sıkıntıları yaşamazdık. Önce veriyor sonra faiziyle geri alıyor. Allah aşkına devletin bu olayda suçu yoksa çocuğumuz neden öldü. Bu terör saldırısının kime karşı yapıldığını bize açıklasınlar. Devlet Uluderede kendi öldürdüğü kişileri şehit kabul edip yüksek para ödüyor. Çocuğumuz, devlete, bu millete yapılan bir saldırıda öldü. Asıl bizim kızım şehittir.
     Aynı mahkemenin iki zıt karar vermesini anlayamadıklarını ifade eden baba Şahin Tutum, Aydın Bölge İdare Mahkemesi tazminata hükmetti. Temyize gidiyor. Temyiz Bu olayda devletin suçu yoktur diyor, kararı bozuyor. Mahkeme kendi verdiği kararı tekrar inceliyor ve bu kez Devletin bu olayda suçu yoktur diyor. Aynı mahkeme bir evet, bir hayır diyor. ifadelerini kullandı.
     Minibüste meydana gelen patlamada biri İngiliz, biri İrlanda vatandaşı 5 kişi ölmüş, 13 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ödenen tazminatın geri istenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER